Fungicid PYRUS 400 SC, 1 kg

  • 12426 lei
  • Pret cu TVA inclus / Cod: COV32379
  • Produsul este In Stoc / Greutate 1,00 Kg

Descriere Fungicid PYRUS 400 SC, 1 kg

Fungicid Pyrus 400 SC

Substanta activa: pyrimethanil 400 g/l

Caracteristici: Pyrus 400 SC este un fungicid pentru combaterea putregaiului cenusiu din culturile de vita de vie, pomi, legume si plante ornamentale. 

Mod de actiune: Mecanismul de actiune al fungicidului Pyrus 400 SC consta in inhibarea capacitatii ciupercii de a produce enzimele necesare procesului de infectie.Acesta actioneaza prin contact, iar patrunderea in planta se face translaminar prin frunze. Dupa aplicare produsul se distribuie si prin vapori, fiind astfel preluat si de frunzele neatinse de solutia de stropit.Pyrus 400 SC este compatibil cu majoritatea insecticidelor si fungicidelor folosite. Nu se recomanda amestecul cu substante puternic alcaline sau produse ce contin aluminiu.

Vita de vie – Numarul de tratamente variaza in functie de sensibilitatea soiului. Pentru a nu se crea rezistenta si pentru mentinerea eficacitatii produsului se va alterna cu fungicide botriticide din alte grupe chimice.

PYRUS 400 SC nu afecteaza procesele de vinificatie si inhiba formarea lactazei, enzima responsabila de oxidarea proteica a vinurilor (casarea).Mar si par –  pentru combaterea rapanului (Venturia spp.) se recomanda utilizarea produsului preventiv sau curativ de la inceputul perioadei de vegetatie pana la sfarsitul infloritului. Numarul tratamentelor trebuie sa fie adaptat sensibilitatii soiului si gradului de risc de aparitie a bolii. La presiuni mari de infectie se recomanda aplicarea in amestec cu Topsin, Impact, Rover.

Capsun - e poate aplica de la inceputul vegetatiei pana la sfarsitul infloritului alternativ cu alte produse din grupe diferite. Pe parcursul sezonului nu se recomanda folosirea acestui produs mai mult de 2 ori.

Legume - se recomanda in special la speciile sensibile la atacul putregaiului cenusiu.

Plante tratate: Vita de vie, Tomate, Floarea soarelui, Par, Capsun, Mar, Legume

Boli si Ciuperci combatute: Putregaiul cenusiu, Rapan

Producator: Agriphar

Specificatii

Ambalaj - 1 kg
Omologari - Aviz Anul 1995
Tipologie plante - Legume, Cultura mare
Substanta activa - Pyrimethanil
Tip produs - Fungicid

Review-uri

Adauga un review

Momentan nu exista nici un review la acest produs !

Momentan, nu puteti plasa comenzi pe site. Pentru orice intrebari, va rugam sa ne scrieti la comenzi@covera.ro Va multumim.