• Fungicid ORIUS 25 EW MAKHTESHIM AGAN 1L

Fungicid ORIUS 25 EW MAKHTESHIM AGAN 1L

  • 14856 lei
  • Pret cu TVA inclus / Cod: COV4021
  • Produsul este In Stoc / Greutate 1,00 Kg

Descriere Fungicid ORIUS 25 EW MAKHTESHIM AGAN 1L

Mod de actiune

ORIUS 25 EW este un fungicid sistemic pe bază de tebuconazol, substanţă activă din grupa chimică a triazolilor. Acesta acţionează prin inhibarea pe două căi a biosintezei ergosterolului in pereţii celulari ai organismelor ţintă. Odată absorbit in ţesuturi (in maxim 2 ore de la aplicare), produsul se translocă acropetal şi are o remanenţă de circa 3-  4 săptămni.

Datorită proprietăţilor sale, produsul are acţiune preventivă dar şi curativă şi eradicantă. Pentru a preveni instalarea rezistenţei patogenilor se va evita aplicarea a mai mult de 2 tratamente cu ORIUS 25 EW la aceeaşi cultură şi pe aceeaşi suprafaţă intr-un sezon.

Recomandari de aplicare

 Cereale păioase

 Momentul optim de tratament este primăvara, după infrăţirea cerealelor şi pe parcursul impăierii, cand sunt condiţii optime de infecţie.

 Legume

 Se aplică tratamente cu volum normal de soluţie, ţinnd cont de gradul de dezvoltare al frunzişului plantelor de cultură, cu mijloace terestre de pulverizare. Momentul optim este la apariţia primelor simptome de infecţie incipientă sau preventiv, cnd vremea este caldă şi cu umiditate relativă a aerului ridicată.

 Plantaţii pomicole din specii samburoase

 Se aplică tratamente in fenofazele sensibile (inflorit, maturarea fructelor) preventiv sau la apariţia primelor semne de infecţie pe flori, lăstari sau fructe. Volumul de soluţie depinde de inălţimea şi densitatea coroanelor pomilor, asigurandu-se o concentraţie corespunzătoare de 0,075-0,1%, in funcţie de momentul tratamentului (preventiv sau curativ) şi presiunea de infecţie.

 Plantaţiile de măr

 Tratamentele cu ORIUS 25 EW se fac in stadiul de buton roz (nainte de nflorirea deplină) şi pană la scuturarea petalelor, acestea fiind fenofazele n care mărul este cel mai sensibil la instalarea infecţiilor primare.In condiţii extreme se pot face tratamente cu ORIUS 25 EW chiar şi in timpul nfloritului fără a afecta polenizarea şi calitatea fructelor. n toate cazurile, produsul se va combina cu un fungicid de contact contra rapănului, cum ar fi MERPAN 80 WDG sau FOLPAN 80 WDG pentru a preveni instalarea rezistenţei.

Se pot face tratamente şi mai trziuin cursul verii (mai ales contra infecţiilor secundare de făinare), dar numai dacă anterior nu s-a mai aplicat ORIUS 25 EW la tratamentele contra rapănului şi in alternanţă cu produse antioidice de contact (sulf), astfel incat să se prevină instalarea rezistenţei.

 Viţa de vie

 Tratamentele se fac in preajma nfloritului şi pnă la compactarea ciorchinilor, asigurand o normă de 0,4 l/ha (de regulă in 1000 litri de soluţie). Echipamentul de tratare trebuie să asigure o pulverizare corespunzătoare inclusiv a părţilor mai puţin expuse ale butucilor de vie (mai ales partea inferioară şi ciorchinii).

 Rapiţa de toamnă

 Se fac tratamente preventive in primăvară (mai ales n culturile mai dese, bine ieşite din iarnă) sau curative la apariţia primelor simptome de boală. Se recomandă de asemenea aplicarea unui tratament in toamnă in faza de rozetă a rapiţei, in acesta caz ORIUS 25 EW acţionnd ca un veritabil regulator de creştere (provoacă scurtarea tijei şi concentrarea sucului celular, pregătind mai bine plantele pentru iernare), doza fiind in acest caz de 0,5 l/ha.

Specificatii

Ambalaj - 1 l
Concentratie substanta activa - Tebuconazol 20 gr/kg
Dozaj - 1.5 kg/tona
Nr. Omologare - Omologare 1998
Tipologie plante - Cultura mare
Stadiul culturii la momentul aplicarii - Tratamente inainte de inflorit
Perioada de aplicare - In perioada de vegetatie
Clasa daunatori - Acarieni, Afide, Paduchi, Molii, Fluturi
Substanta activa - Tebuconazol
Formula produs - Emulsie
Timp de actiune/acoperire/ protectie - 3-4 saptamani
Tip cultura - Grau, Rapita, Vita de vie, Rosii, Orz, Mar, Samburoase, Castravete
Tip produs - Fungicid

Review-uri

Adauga un review

Momentan nu exista nici un review la acest produs !

Momentan, nu puteti plasa comenzi pe site. Pentru orice intrebari, va rugam sa ne scrieti la comenzi@covera.ro Va multumim.