• Fungicid MIRAGE 45 EC MAKHTESHIM AGAN 1L

Fungicid MIRAGE 45 EC MAKHTESHIM AGAN 1L

  • 11662 lei
  • Pret cu TVA inclus / Cod: COV3977
  • Produsul este Stoc Indisponibil / Greutate 1,00 Kg

Descriere Fungicid MIRAGE 45 EC MAKHTESHIM AGAN 1L

Mod de actiune

 MIRAGE 45 EC este un fungicid sistemic local pe bază de procloraz, din grupa imidazolilor şi acţionează prin inhibarea biosintezei ergosterolului in membranele celulare ale organismelor ţintă. Acesta are in principal acţiune de contact şi penetrant translaminară (trece prin limbul frunzei) cu o remanenţă de cca. 4- 5 săptămni.

Datorită proprietaţilor sale are acţiune preventivă  şi curativă asupra unui mare număr de specii de ciuperci fitopatogene din clasele Ascomycetes şi Deuteromycetes, fiind foarte activ impotriva pătării in ochi a bazei tulpinii (Cercosporella herpotrichoides) şi fusariozei la cerealele păioase. Pentru a preveni instalarea rezistenţei patogenilor, se va evita aplicarea a mai mult de 2 tratamente cu MIRAGE 45 EC la aceeaşi cultură şi pe aceeaşi suprafaţă ntr-un sezon.

 Recomandari de aplicare

 Cereale păioase

 Momentul optim de tratament este primăvara, după infrăţirea cerealelor şi pe parcursul impăierii, cand in mod normal sunt condiţii optime de infecţie. Un al 2-lea tratament se poate face in faza de burduf, mai ales in condiţii  severe de atac pentru protejarea frunzei stindard şi a spicului.

 Rapiţa de toamnă

 Se fac tratamente preventive in primăvară (mai ales in culturile mai dese, bine ieşite din iarnă) sau curative la apariţia primelor simptome de boală.

 Floarea soarelui

 Se recomandă 2 tratamente preventive, primul aplicandu-se in faza de 5-  7 frunze ale culturii, iar al 2-lea la formarea capitulului, pentru prevenirea putregaiurilor care pot diminua drastic producţia in anii ploioşi sau cu atac de dăunători.

 Trandafir

 Se aplică tratamente cu volum normal de soluţie, ţinnd cont de gradul de dezvoltare a frunzişului, cu mijloace terestre de pulverizare. Tratamentul este preventiv şi se face cand vremea este caldă şi cu umiditate relativă a aerului ridicată, inainte de deschiderea florilor pentru a evita pătarea petalelor acestora.

 Ciuperci comestibile

 Tratamentul se face de regulă preventiv, după scarificare, prin stropirea substratului la suprafaţă cu soluţia fungicidă.

Specificatii

Ambalaj - 1 l
Concentratie substanta activa - procloraz 45%
Dozaj - 1-1.2 l/ha
Nr. Omologare - Omologare 1992
Stadiul culturii la momentul aplicarii - Tratamente inainte de inflorit
Substanta activa - Procloraz
Formula produs - Emulsie
Timp de actiune/acoperire/ protectie - 4-5 saptamani de la tratament
Tip cultura - Grau, Rapita, Floarea soarelui, Orz, Trandafir, Ciuperci comestibile
Tip produs - Fungicid

Review-uri

Adauga un review

Momentan nu exista nici un review la acest produs !

Momentan, nu puteti plasa comenzi pe site. Pentru orice intrebari, va rugam sa ne scrieti la comenzi@covera.ro Va multumim.