Fungicid FOLPAN 80 WDG MAKHTESHIM 1Kg

  • 8275 lei
  • Pret cu TVA inclus / Cod: COV3924
  • Produsul este In Stoc / Greutate 1,00 Kg

Descriere Fungicid FOLPAN 80 WDG MAKHTESHIM 1Kg

MOD DE ACŢIUNE

FOLPAN 80 WDG este un fungicid cu acţiune multi-site specifică mai ales impotriva ciupercilor care provoacă mana, rapănul şi monilioza la culturile horticole. Substanţa activă folpet face parte din grupa ftalimidelor şi are acţiune preventivă de contact, impiedicand instalarea infecţiilor la suprafaţa organelor tratate prin blocarea respiraţiei ciupercilor sensibile la nivel celular. Deşi nu este translocat in interiorul ţesuturilor, produsul aderă foarte bine pe organele tratate şi este greu spălat de ploaie, realizand o perioadă de protecţie de circa o săptămnă. Avand acţiune multi-site, prin aplicarea produsului FOLPAN 80 WDG se previne apariţia rezistenţei patogenilor la aplicarea fungicidelor şi ca urmare acesta constituie un partener de neinlocuit pentru fungicidele sistemice.

RECOMANDARI DE APLICARE

Plantaţii pomicole

FOLPAN 80 WDG se aplică in cursul intregii perioade de vegetaţie, la avertizare sau preventiv, la acoperire, in funcţie de presiunea de infecţie la interval de 7-10 zile.  La măr, primele tratamente (in perioada critică de instalare a infecţiilor primare) se recomandă a se face in amestec cu produse sistemice (de exemplu ARDENT 50 SC, ORIUS 25 EW), după care in a 2-a parte a perioadei de vegetaţie produsul se poate aplica şi singur. Stropirile se fac cu volum normal de soluţie, folosind echipamentul terestru care să asigure o pulverizare corespunzătoare astfel incat să se trateze uniform intregul foliaj al pomilor.

Viţa de vie

FOLPAN 80 WDG se poate aplica  pe durata intregii perioade de vegetaţie ca tratament preventiv contra manei şi in secundar contra infecţiilor de putregai cenuşiu. in fazele critice de infecţie (ploi frecvente şi vreme caldă), produsul se va combina in mod obligatoriu cu produse sistemice specifice impotriva manei.

Legume in camp, cartof

Produsul se aplică la avertizare in volum normal de soluţie in funcţie de gradul de dezvoltare a culturii.

Răsaduri de legume şi puieţi de răşinoase

Tratamentele se aplică fie prin stropirea solului inainte de semănat sau plantat, fie prin imersia rădăcinilor răsadurilor de legume intr-o soluţie de concentraţie 0,15%. in unele cazuri (plantule de răşinoase in solarii), tratamentul se poate aplica după 2-3 săptămni.


Specificatii

Ambalaj - 1 kg
Concentratie substanta activa - Folpet 80%
Dozaj - 0.15-2 kg/ha
Nr. Omologare - Omologare 1995
Recomandari de compatibilitate ( amestec de produse) - Compatibil cu majoritatea insecticidelor, fungicidelor si erbicidelor omologate
Tipologie plante - Legume
Perioada de aplicare - Inainte de inflorire
Substanta activa - folpet
Formula produs - Granule
Timp de actiune/acoperire/ protectie - 7-10 zile
Tip cultura - Vita de vie, Rosii, Ceapa, Cartof, Mar, Prun, Rasinoase, Castravete, Rosii rasad
Tip produs - Fungicid

Review-uri

Adauga un review

Momentan nu exista nici un review la acest produs !

Momentan, nu puteti plasa comenzi pe site. Pentru orice intrebari, va rugam sa ne scrieti la comenzi@covera.ro Va multumim.