Fungicid ELECTIS 75 WG 1kg FItoplantagro

  • 11663 lei
  • Pret cu TVA inclus / Cod: COV32398
  • Produsul este In Stoc / Greutate 1,00 Kg

Descriere Fungicid ELECTIS 75 WG 1kg FItoplantagro

Este un fungicid preventiv,cu mod de actiune penetrant,pentru combaterea manei la culturile de cartof,vita de vie,tomate,castraveti. Este sub forma de granule fine,omogene,fara tendinta de sfaramare,dispersabile in apa,de culoare galben-verzui.Nu este oxidant.Nu este coroziv.

          Este un fungicid penetrant,cu actiune specifica,protectoare,de lunga durata,impotriva fungilor raspunzatori de aparitia manei.Stopeaza diviziunea nucleului,formarea sporilor in sporange,stopeaza dezvoltarea tuburilor germinative,inhiba penetrarea fungilor in plantele tratate si,in consecinta,previne dezvoltarea miceliului agentului patogen.

         Electis 75WG nu este spalat de ploaie,datorita penetrarii substantei active in cuticula organului tratat.Se preteaza foarte bine la combinatii cu alte fungicide de contact si sistemice.Este un fungicid cu actiune protectoare si se recomanda ca aplicarea acestuia sa se faca preventiv.

 

                 Cultură

Organism ţintă

Doză / Concentraţie

            Cartof

Mana cartofului(Phytophtora infestans)

Alternaria (Alternaria spp.)

1,5kg/ha cand riscul bolii este redus si 1,8kg/ha cand presiunea de infectie este ridicata

            Viţă de vie

Mana viţei de vie(Plasmopara viticola)

0,15% (1,5kg/ha in 1000L solutie la hectar)

            Tomate

Mana tomatelor( Phytophtora infestans)

0,15% (1,5kg/ha in 1000L solutie la hectar)

            Castraveţi

Mană(Pseudoperonospora cubensis)

0,15% (1,5kg/ha in 1000L solutie la hectar)

 Mod de utilizare:

          Se aplica prin stropiri,in timpul perioadei de vegetatie, inainte de aparitia manei, acolo unde exista riscul aparitiei bolii, adica temperaturi si umiditate ridicate ( atentie mai ales la culturile irigate ), si acolo unde mana este prezenta la culturile invecinate.

         Numarul maxim de tratamente este 10.Intre doua tratamente trebuie sa treaca minim 7 zile.Se recomanda stropiri la interval  de 10 – 14 zile, in functie de riscul aparitiei atacului de mana.Acolo unde riscul aparitiei manei este foarte ridicat , se recomanda stropiri o data la 7 zile.Daca riscul aparitiei bolii este mai scazut, stropirile se vor face o data la 10 – 14 zile.A nu se depasi perioada de 14 zile intre tratamente.

         Dupa aplicarea ultimului tratament si pana la recoltare, trebuie sa treaca minimum 7 zile pentru cartof, 28 zile pentru vita de vie si 3 zile la tomate si castraveti.

         Este compatibil cu majoritatea fungicidelor si insecticidelor  folosite in mod curent.Inainte de utilizare consultati listele de compatibilitati si efectuati un test practic, respectand dozele prescrise.

Specificatii

Ambalaj - 1 kg
Concentratie substanta activa - Mancozeb 68,5% + Zoxamid- hexametilentetramina 8,8%
Sezon aplicare produs - Toate lunile anului
Substanta activa - Mancozeb 68,5% + Zoxamid- hexametilentetramina 8,8%
Formula produs - WG - granule dispersabile in apa
Tip cultura - Horticultura si culturi de camp
Tip produs - Fungicid

Review-uri

Adauga un review

Momentan nu exista nici un review la acest produs !

Momentan, nu puteti plasa comenzi pe site. Pentru orice intrebari, va rugam sa ne scrieti la comenzi@covera.ro Va multumim.