Fungicid ANTRACOL 70 WP, Bayer Cropscience, 0.5 Kg

  • 27797 lei
  • Pret cu TVA inclus / Cod: COV3642
  • Produsul este In Stoc / Greutate 0,50 Kg

Descriere Fungicid ANTRACOL 70 WP, Bayer Cropscience, 0.5 Kg

Beneficii client:

-este un fungicid ideal pentru combaterea bolilor la majoritatea legumelor, pomilor fructiferi cat si la vita de vie

-are un efect remanent destul de indelungat

-nu se foloseste o doza foarte mare de fungicid la ha, aducand astfel beneficii economice

-permite dezvoltarea plantelor in conditii optime

Avantaje produs:

-este fungicid de contact, ce blocheaza germinatia sporilor si patrunderea miceliului ciupercilor in plante

-impiedica aparitia formelor rezistente si este foarte bine tolerat de plantele de cultura

-contine o cantitate destul de mare de Zn, un micoelement foarte important in nutritia plantelor, intrucat influenteaza procesul de fotosinteza

Descriere:

Antracol este un fungicid organic de contact din grupa ditiocarbamatilor, care blocheaza germinatia sporilor si patrunderea miceliului ciupercilor patogene in plante. Datorita formularii superioare, adera foarte bine la suprafata organelor tratate si are un bun efect remanent care se manifesta pe o durata de 7-10 zile pe zona tratata in functie de conditiile locale. Este un fungicid de tip multisit care impiedica aparitia formelor rezistente. Produsul prezinta o rezistenta buna la ploi de maxim 10 mm. Antracol contine suplimentar unele microelemente necesare cresterii si dezvoltarii plantelor. 

Mod de utilizare:

Antracol 70 WP se utilizeaza pentru tratamente pe vegetatie, efectuate preventiv la avertizare sau când sunt conditii favorabile de dezvoltare a patogenilor dupa cum urmeaza:

Mar, par: 0,2% – 0,3% impotriva rapanului (Venturia spp.). Se recomanda 1- 3 tratamente: 2 inainte de inflorit, unul imediat dupa inflorit, la un interval minim intre stropiri de 7 zile si de 21 zile in perioada infloritului. Cantitatea de solutie este de 1000-1500 l/ha. Timp de pauza inaintea recoltarii: nu se aplica.

Cires: 0,2% (2,0 kg/ha) impotriva antracnozei (Cocomyces hiemalis). Se recomanda 1- 2 tratamente in intervalul fenologic prefloral – ovar vizibil (BBCH 59-72), la un interval minim intre stropiri de 10 zile. Cantitatea de solutie este de 1000 l/ha. Timp de pauza 28 de zile.

Vita de vie: 0,2 – 0,3% impotriva manei (Plasmopara viticola). Se aplica maxim 4 tratamente, 2 inainte si 2 dupa inflorit, la un interval de 7 – 14 zile intre stropiri si 30 de zile intre ultimul tratament inaintea infloritului si primul dupa inflorit. Cantitatea de solutie este de 800 - 1000 l/ha. Timp de pauza: 60 zile

Cartof: 1,5 – 2,5 kg/ha impotriva manei (Phytophthora infestans) si a patarii brune (Alternaria solani). Se aplica in cel mult 3 tratamente, la un interval de 14 zile incepand cu fenofaza inainte de incheierea randurilor. Cantitatea de solutie este de 300 - 400 l/ha. Timp de pauza 14 zile.

Tomate: 0,2%(2,0 kg/ha) impotriva patarii albe (Septoria lycopersici), patarii brune (Fulvia fulvum), manei (Phytophtora infestans) si alternariozei (Alternaria solani). Se aplica maximum 3 tratamente la un interval de 7 – 10 zile intre stropiri. Cantitatea de solutie este de 800 - 1000 l/ha. Timp de pauza: 7 zile.

Castraveti: 0,2% ( 2,0 kg /ha) impotriva manei (Pseudoperonospora cubensis) si alternariozei (Alternaria cucumerina). Se recomanda a fi efectuate cel mult 3 tratamente pe sezon, cu un interval intre stropiri de 7 – 10 zile. Cantitatea de solutie este de 600-1000 l/ha. Timp de pauza:3 zile.

Ceapa: 0,2 – 0,25% impotriva manei (Peronospora destructor). Se recomanda a fi efectuate cel mult 2 tratamente, cu un interval intre stropiri de 7 – 10 zile. Cantitatea de solutie este de 600 l/ha. Timp de pauza 21 zile.

Hamei: 0,2% impotriva manei (Pseudoperonospora humuli). Se recomanda a fi efectuate cel mult 3 tratamente, cu un interval de 7– 10 zile intre stropiri. Cantitatea de solutie este de 1500 -2000 l/ha. Timp de pauza 60 zile.

Fitotoxicitate:

Aliette 80 WG este bine suportat de plante la dozele recomandate si nu produce arsuri pe plante inclusiv pe organele florale.

Perioada de protectie este in functie de conditiile locale si variaza de la 7 la 14 zile . In conditii de presiune mare de infectie se va utiliza doza maxima omologata. 


Specificatii

Ambalaj - 0,500 kg
Concentratie substanta activa - propineb 70%
Dozaj - 2-3 kg/ha
Omologari - Aviz Anul 1974
Timp de pauza - 7 zile
Stadiul culturii la momentul aplicarii - Tratamente inainte de inflorit
Perioada de aplicare - In perioada de vegetatie
Substanta activa - Propineb
Formula produs - Pulbere
Timp de actiune/acoperire/ protectie - 7-10 zile
Tip cultura - Vita de vie, Rosii, Ceapa, Cartof, Hamei, Par, Mar, Cires, Castravete
Tip produs - Fungicid

Review-uri

Adauga un review

mihaela

+0 -0
  • mihaela
  • 01-07-2014 / 12:37
  • Rating:

acest produs m-a ajutat sa combat bolile cartofilor si castravetilor! multumesc

Adauga un review
Momentan, nu puteti plasa comenzi pe site. Pentru orice intrebari, va rugam sa ne scrieti la comenzi@covera.ro Va multumim.