Erbicid NICO 40 SC 500 ml

  • 8720 lei
  • Pret cu TVA inclus / Cod: COV32354
  • Produsul este In Stoc / Greutate 0,50 Kg

Descriere Erbicid NICO 40 SC 500 ml

Nico 40 SC  contine substanta activa nicosulfuron , care combate buruieni monocotiledonate anuale si perene in culturile de porumb. Prezinta selectivitate totala fata de plantele de porumb. 

Pentru combaterea buruienilor monocotiledonate anuale se recomanda aplicarea pana in faza de infratire a acestora la doza de 0,8 l/ha. 

Pentru combaterea costreiului din rizomi tratamentul se aplica cand acestea au inaltimea de 10-20 cm.

-porumb (porumb 2-3 frunze, buruieni monocotiledonate anuale la 2-4 frunzulite)-buruieni monocotiledonate anuale (Setaria, Echinocloa, Sorghum din samanta)-0,8 l/ha postemergent.

-porumb ( porumb 2-3 frunze, costrei din rizomi 10-25 cm)-costrei din rizomi-1,0-1,5 l/ha ( in functie de gradul de infestare si talia plante

MOD DE ACŢIUNE

NICO 40 SC este un erbicid sulfonilureic care conţine nicosulfuron, substanţă activă cu puternică acţiune erbicidă contra buruienilor monocotiledonate greu de combătut (n special costreiul din rizomi), n condiţii de selectivitate totală faţă de porumb.

Produsul se aplică doar postemergent şi este absorbit rapid de buruieni mai ales prin frunze, dar şi prin rădăcini şi apoi se translocă att ascendent ct şi descendent n curentul de sevă pnă la nivelul meristemelor (punctelor de creştere), unde provoacă dereglări ireversibile n diviziunea celulară. Plantele capătă n scurt timp de la tratament o nuanţă roşiatică specifică, se etiolează şi apoi se necrozează. Combaterea totală a buruienilor se realizează ntr-o perioadă mai lungă, de pnă la 3 săptămni, nsă acestea şi ncetează creşterea imediat după tratament.

Buruienile graminee anuale şi speciile perene din seminţe sunt sensibile la NICO 40 SC n faze foarte tinere (2-3 frunze, nainte de nfrăţit), n timp ce buruienile perene din rizomi necesită aplicarea unor doze mai mari de NICO 40 SC n faze ceva mai avansate (10-25 cm nălţime), astfel nct să aibă masă foliară care să absoarbă suficient produs pentru a migra n organele de nmulţire dispuse adesea la adncime n sol. Ca orice erbicid postemergent sistemic, acţiunea sa este mult influenţată de condiţiile climatice şi de vegataţie din momentul aplicării, astfel că absorbţia şi translocarea sunt mult mai intense şi mai rapide atunci cnd buruienile au condiţii optime de creştere (lumină, căldură, apă, hrană) şi ca urmare efectul de combatare este mai complet.

Plantele de porumb reuşesc printr-un mecanism propriu să metabolizeze substanţa activă din NICO 40 SC şi să o transforme n compuşi biologic-inactivi, astfel că la majoritatea hibrizilor nu se constată nici o urmă de fitotoxicitate.

NICO 40 SC combate cu succes buruieni monocotiledonate anuale ca: Setaria spp. (mohor),Echinochloa crus-galli (iarba bărboasă), Digitaria sanguinalis (meişor), precum şi monocotiledonate perene ca: Sorgum halepense (costrei att din seminţe ct şi din rizomi) şi Agropyron repens (pir).

De asemenea, NICOGAN 40 SC are efect parţial de combatere şi asupra unor dicotiledonate ca: Amaranthus retroflexus (ştir), Chenopodium album (loboda), Solanum nigrum (zrna), Polygonum spp. (iarba roşie),Stellaria media (rocoina), Sinapis arvensis (muştar), Datura stramonium (ciumăfaie).

RECOMANDĂRI DE APLICARE

NICO 40 SC se aplică la momente şi n doze diferite n funcţie de speciile de buruieni graminee predominante, ţinnd cont de faptul că buruienile anuale şi cele din seminţe necesită aplicări mai timpurii (faza de 2-3 frunze ale buruienilor) şi doze mai mici (0,8 l/ha) aplicate de regulă ntr-un singur tratament, n timp ce gramineele perene vor fi combătute prin aplicări mai trzii (10-25 cm nălţime la costrei) şi doze mai mari (1-1,5 l/ha), aplicate fie ntr-un singur tratament, fie n 2 tratamente secvenţiale (metoda cea mai recomandată), astfel:
- primul tratament cu 0,75-1 l/ha, n faza de nfrăţire a buruienilor;
- al doilea tratament cu 0,5-0,75 l/ha, la reinfestare, după circa 2-3 săptămni.

Pentru a evita eventualele fenomene de fitotoxicitate, se recomandă ca tratamentele cu NICO 40 SC să se facă atunci cnd porumbul este n stadiul de 2 maxim 6frunze.

Pentru a pătrunde complet n plantă, este necesar ca după efectuarea tratamentului să nu intervină precipitaţii pentru o perioadă de 4 5 ore. La aplicare se folosesc volume normale de apă (200 400 l/ha).

Pentru completarea spectrului de combatere, se poate aplica şi cu erbicidul 2,4 D 660 SL (acid 2,4-D 660 g/l), n special cnd buruienile dicotiledonate sunt n faza de rozetă.

Specificatii

Ambalaj - 0,500 l
Perioada de aplicare - Postemergent timpuriu
Tip cultura - Porumb

Review-uri

Adauga un review

Momentan nu exista nici un review la acest produs !

Momentan, nu puteti plasa comenzi pe site. Pentru orice intrebari, va rugam sa ne scrieti la comenzi@covera.ro Va multumim.