Erbicid AGIL 100 EC, 1 l

  • 17409 lei
  • Pret cu TVA inclus / Cod: COV3226
  • Produsul este In Stoc / Greutate 1,00 Kg

Descriere Erbicid AGIL 100 EC, 1 l

Beneficii client:

-se foloseste foarte usor, avand un efect rapid si de lunga durata

-nu este necesara aplicarea unui  numar mare de tratamente la ha, aducand astfel, beneficii economice

-nu este spalat de ploaie, astfel ca nu este necesar sa il aplicati intr-un anumit moment al zilei

Avantaje produs:

-este un erbicid sistemic selectiv postemergent pentru combaterea buruienilor graminee din culturile dicotiledonate 

-actiunea erbicida a produsului este cu atat mai rapida cu cat buruienile sunt intr-o faza mai tanara iar conditiile de vegetatie sunt mai optime pentru crestere (umiditate suficienta, caldura, lumina)

-produsul realizeaza o combatere excelenta a buruienilor problema (graminee perene), mai ales a speciilor de pir si a costreiului

Descriere:

Erbicid Agil 100 EC

Substanta activa: 100 g/l propaquizafop

Conditionare: emulsie concentrata

Este un erbicid cu actiune sistemica de combatere a tuturor buruienilor graminee si selectiva pentru culturile dicotiledonate. Substanta activa este foarte rapid absorbita de frunzele buruienilor (in cca. 1 ora) si se transloca in toate punctele de crestere intensa, inclusiv in radacini si rizomi. Aici, prin inhibarea unor enzime si acizi grasi din celulele meristematice, Agil 100 EC distruge in final functiile vitale ale celulelor si provoaca moartea buruienilor. Astfel, dupa numai 1 -2 zile de la aplicare, buruienile tratate isi inceteaza cresterea, in continuare frunzele mai tinere capatand o culoare galbuie. La 10 -12 zile dupa aplicare intreaga planta se usuca, rizomii gramineelor perene capata o nuanta bruna incepand de la varf si in final putrezesc. Actiunea erbicida a produsului este cu atat mai rapida cu cat buruienile sunt intr-o faza mai tanara iar conditiile de vegetatie sunt mai optime pentru crestere (umiditate suficienta, caldura, lumina). Produsul realizeaza o combatere excelenta a buruienilor problema (graminee perene), mai ales a speciilor de pir si a costreiului. 

Mod de utilizare:

Tratamentul cu Agil 100 EC se va efectua astfel:

- gramineele anuale: (exceptie Poa annua), cand sunt in stadiul de 1-2frunze, se aplica 0,5 l/ha Agil 100 EC. In faze mai avansate de crestere, doza de Agil 100 EC creste pana la 1 l/ha (pana la inceputul impaierii) sau chiar 1,2 l/ha daca buruienile graminee sunt spre sfarsitul impaierii. Firuta (Poa annua) este combatuta cu doza de 1 - 2 l/ha in stadiul foarte tanar (1-3frunze).

- gramineele perene:, in functie de specie, se combat astfel:

- costrei: cand atinge inaltimea de 30-40 cm, folosind 1 - 1,5 l/ha;

- pir tarator: cand are 15-25 cm, folosind 1 - 2 l/ha;

- pir gros: cand are 15-20 cm, folosind 1 - 2 l/ha.

In toate cazurile, dozele mai mici se aplica la infestari mai reduse si in conditii optime de aplicare, iar dozele mai mari se folosesc la infestari puternice si in conditii mai dificile de aplicare.

Clasificare produs: Xi (iritant), N (periculos pentru mediu)


Specificatii

Ambalaj - 1 l
Concentratie substanta activa - 100 gr/litru propaquizafop
Dozaj - 0.8-1.5 l/ha
Omologari - Aviz Anul 1992
Nr. Omologare - Omologare 1992
Perioada de aplicare - Postemergent timpuriu
Stare produs - Concentrat emulsionabil
Timp de actiune/acoperire/ protectie - Actioneaza rapid, este abosrbit de plante la 1 ora de la aplicare, dupa 1-2 zile de la aplicare, buruienile isi inceteaza cresterea iar in 10-12 zile dupa aplicare intreaga planta se usuca, rizomii gramineelor perene se brunifica incepand de la varf si in final putrezesc.
Tip cultura - Culturi horticole, Rapita, Floarea soarelui, Sfecla de Zahar, Vita de vie, Plante furajere, Silvicultura

Review-uri

Adauga un review

Momentan nu exista nici un review la acest produs !

Momentan, nu puteti plasa comenzi pe site. Pentru orice intrebari, va rugam sa ne scrieti la comenzi@covera.ro Va multumim.