• Bulbi Zambile Carnegie, alb, 3 buc

Bulbi Zambile Carnegie, alb, 3 buc

  • 770 lei
  • Pret cu TVA inclus / Cod: COV17410
  • Produsul este In Stoc / Greutate 0,20 Kg

Descriere Bulbi Zambile Carnegie, alb, 3 buc

Beneficii client:

-sunt flori parfumate, ce dau un aspect frumos gradinii,avand o culoare placuta

-se planteaza si se intretin foarte usor

-sunt rezistente la boli si daunatori, nu necesita efectuarea unui numar mare de tratamente, aducand beneficii economice

-acesta floare iubeste soarele si zonele partial insorite, nu este nevoie sa ii acordati o atentie sporita

Avantaje produs:

-se preteaza la majoritatea tipurilor de sol

-dimensiunea bulbilor este destul de mare

-pot fi plantate atat in gradina cat si in ghivece sau jardiniere

Descriere:

Zambilele sunt flori de primavara frumoase si puternic parfumate. 

Apartinand familiei Liliaceae, zambilele sunt niste flori stralucitoare si indraznete.

Originare  din Turcia, in anii 1500, comerciantii au adus aceste plante in Europa, unde si-au gasit locul in solul si climatul olandez. De acolo au fost raspandite si in alte tari ale lumii, printre care si tara noastra. 

Cu putina atentie, bulbii de zambile Carnegie vor  produce, spre mijlocul primaverii, flori de zambile minunat de fumoase si cu un parfum deosebit. 

Bulbii de zambile se planteaza toamna in perioada august-octombrie, cu aproximativ 2-4 saptamani inainte de inghet pentru a permite radacinilor sa se dezvolte sub pamant. Se planteaza la o adancime de 15-20 cm, la distante de 8-15 cm.Se presara putin ingrasamant peste bulbi in groapa, in timpul plantarii. Peste straturile existente,se presara ingrasamant pe deasupra solului. 

Zambilele se dezvolta bine in zone umbrite ca si la soare, dar cel mai bine le merge in zone insorite, cu pamant bogat in substante nutritive. 

Bulbii de zambile vor fi scosi din pamant in lunile iunie-iulie.Au nevoie de timp, dupa ce infloresc, sa depoziteze nutrimente in bulbi pentru anul urmator. Este bine ca dupa ce  floarea s-a uscat in totalitate, tija acesteia sa fie taiata si indepartata, pentru a nu epuiza  radacina subterana. Zambila produce bulbi laterali care pot fi inlaturati in perioada de  repaus a plantei si replantati separat. In iernile geroase, suprafata plantata va fi acoperita cu un strat de frunze  uscate pentru a proteja bulbii de inghet. 

Inaltimea maxima a plantelor este de 20-40 cm.

Zambilele Carnegie infloresc primavara. 

Se folosesc in stancarii,rasadnite,borduri,jardiniere.

Generalitati: Bulbii de flori se depoziteaza pana la plantare intr-un loc uscat, racoros, bine aerisit.  Inainte de plantare, pe o adancime de 25 cm se afaneaza solul. Trebuie sa fim ateni, ca solul sa fie permeabil, bine drenat pentru a nu se forma apa stagnanta deoarece bulbii pot putrezi. Terenurile argiloase si lutoase se vor amesteca cu nisip, iar pentru reglarea fertilitatii solului puteti folosi compost, In general bulbii, rizomii, respectiv tuberculii se planteaza  la o adancime de doua ori mai mare decat inaltimea lor. Important: se planteaza cu varful in sus! Dupa plantare, in special toamna, nu este necesara udarea.

Perioade si adancimi de plantare:

Gladiole: mijlocul lui aprilie-mai, 5-8 cm

Dalia: mijlocul lui aprile-mai, 8-10 cm

Crini: septembrie-sfarsit de  noiembrie, 3-5 cm

Bulbi mici precum iris, frezia, anemone, piciorul cocosului, montbretia: martie-aprilie, 3-5 cm

Laleaua Imparatului: Inceput de septembrie-sfarsit de noiembrie, 8-10 cm

Zambile: Inceput de septembrie-sfarsit de noiembrie, 8-10 cm

Lalele:  Inceput de septembrie-sfarsit de noiembrie, 8-10 cm

Crocusi: Inceput de septembrie-sfarsit de noiembrie, 3-5 cm

Bulbi mici precum ghiocei, aconit de iarna (heleborin), muscari:  Inceput de septembrie-sfarsit de noiembrie, 3-5 cm.

Ingrijire

Plantele cu bulb nu necesita prea multa Ingrijire. Terenul se pastreaza fara buruieni, la nevoie se afaneaza, se iriga. Primavara, cand vor aparea primele cresteri, solul se va imbogati cu fertilizanti organici. Florile ofilite se vor indeparta de pe planta, pentru a pastra un aspect frumos, ingrijit. Aceasta lucrare este recomandata si pentru ca planta sa nu isi foloseasca energia, ci sa o canalizeze spre bulb, care se dezvolta pana la uscarea frunzelor. In aceasta perioada se formeaza mugurii floriferi pentru anul urmator, de aceea planta are nevoie de multe substante nutritive.

Bulbii cu inflorire de primavara devreme se pot planta pe pajisti, peluze, in grupuri, insa  este important de retinut, daca trebuie tunsa iarba si partile verzi ale plantei, care inca nu s-au retras, atunci aceste locuri se evita. Pentru a se crea un cadru impunator, de bogatie florala, se recomanda replantarea bulbilor in fiecare an. Ghioceii se pot lasa in acelasi loc pentru mai multi ani.

Iernarea, pastrarea pe timpul iernii

Bulbii care se planteaza primavara (dalii, gladiole, begonii, cale, cane, frezii etc.) dupa ofilirea florilor, preferabil dupa retragerea totala, dar cel tarziu Inaintea gerurilor puternice, trebuie scosi din sol.

Bulbii care se planteaza toamna (lalele, narcise, zambile, ghiocei, crini, etc.) se pot scoate din pamant deja dupa ofilirea florilor, dar ideal este, sa asteptam retragerea totala.

Important: daca partile verzi nu sunt retrase, nu este voie sa se taie. Recomandat este sa cream conditiile ideale, ca pe timpul pastrarii aceste parti sa se retraga.

Conditii de pastrare: loc ferit de ger, racoros, cu umiditatea atmosferica medie si Intunecat. Bulbii se pun In nisip umed, dar nu ud, In asa fel Incat partile neretrase verzi, sa nu se suprapuna, pentru ca astfel se pot Imbacsi si creeaza conditii optime dezvoltarii diferitelor ciuperci. Retragerea se poate accelera, daca Insiram bulbii, larg, Intr-un  loc cald, uscat, bine aerat (de ex. pod), pentru 1-2 saptamani.

Bulbii plantati In jardiniere necesita Ingrijiri speciale, fiindca solul din jur este putin, acesta poate Ingheta foarte usor. Metoda practica este sa pastram aceste jardiniere langa casa, sa le acoperim cu materiale izolatoare (de ex. paturi  de protectie Impotriva gerului, paie).

Unele soiuri, cum ar fi crini, montbretia, piciorul cocosului necesita protejare pe timpul iernii, daca sunt lasate sa ierneze In exterior. Recomandarea este sa se acopere In straturi: primul strat din compost, apoi rumegus sau aschii de lemn. Cand apar primele varfuri de frunze, rumegusul se Indeparteaza.

Pentru informatii suplimentare sunati la 0741 144 177 sau abonati-va gratuit la newsletter-ul Covera  aici .

Mai multe detalii despre ingrijirea bulbilor gasiti aici.

Specificatii

Metoda de Insamantare(sadire) - Semanare directa
Tip floare - Zambile
Ambalaj - 0-1 kg
Expunere Soare - Locuri insorite
Culoare - Alb
Tip produs - Bulbi flori

Review-uri

Adauga un review

Momentan nu exista nici un review la acest produs !

Momentan, nu puteti plasa comenzi pe site. Pentru orice intrebari, va rugam sa ne scrieti la comenzi@covera.ro Va multumim.