Bulbi Fritillaria Imperialis Lutea, galben, 1 buc

  • 1210 lei
  • Pret cu TVA inclus / Cod: COV17523
  • Produsul este Lipsa Stoc Temporar / Greutate 0,20 Kg

Descriere Bulbi Fritillaria Imperialis Lutea, galben, 1 buc

Beneficii client:

-sunt bulbi de toamna ce se planteaza foarte usor, fiind de asemeni si foarte usor de intretinut

-sunt rezistenti la boli si daunatori, nu necesita aplicarea unui numar mare de tratamente, aducand astfel beneficii economice

-se preteaza la majoritatea tipurilor de sol

-sunt frumos colorate, aducand un aspect placut gradinii

Avantaje produs:

-acest bulb se mai numeste si Laleaua Imparatului

-cresc aproximativ de 100 cm

-se poate planta atat in ghiveci cat si in gradina

Descriere:

Lalelele regale 'Lutea' (Fritillaria Imperialis) sunt plante maiestuoase, cu flori mari, in forma de clopot, de culoare galben-lamaie. Coroana se formeaza pe tulpina robusta si este infrumusetata cu frunze in forma de sulita, extrem de decorative. Un punct de atractie pentru orice gradina!

Lalelele regale 'Lutea' sunt printre cele mai mari plante cu bulbi. Aceasta planta impunatoare poate atinge o inaltime de peste un metru. Plantate in grupuri mari, lalelele regale formeaza un decor spectaculos. Lalelele regale 'Lutea' sunt de asemenea frumoase in compania lalelelor ‘Tom Pouce’ sau langa colectia de lalele 'Rembrandt'. Combinati in borduri aceste lalele cu buxus si veti da gradinii dvs. un efect impresionant. Si combinatia cu Iarba ciutei (Doronicum) este foarte reusita.

Generalitati: Bulbii de flori se depoziteaza pana la plantare intr-un loc uscat, racoros, bine aerisit.  Inainte de plantare, pe o adancime de 25 cm se afaneaza solul. Trebuie sa fim ateni, ca solul sa fie permeabil, bine drenat pentru a nu se forma apa stagnanta deoarece bulbii pot putrezi. Terenurile argiloase si lutoase se vor amesteca cu nisip, iar pentru reglarea fertilitatii solului puteti folosi compost, In general bulbii, rizomii, respectiv tuberculii se planteaza  la o adancime de doua ori mai mare decat inaltimea lor. Important: se planteaza cu varful in sus! Dupa plantare, in special toamna, nu este necesara udarea.

Perioade si adancimi de plantare:

Gladiole: mijlocul lui aprilie-mai, 5-8 cm

Dalia: mijlocul lui aprile-mai, 8-10 cm

Crini: septembrie-sfarsit de  noiembrie, 3-5 cm

Bulbi mici precum iris, frezia, anemone, piciorul cocosului, montbretia: martie-aprilie, 3-5 cm

Laleaua Imparatului: Inceput de septembrie-sfarsit de noiembrie, 8-10 cm

Zambile: Inceput de septembrie-sfarsit de noiembrie, 8-10 cm

Lalele:  Inceput de septembrie-sfarsit de noiembrie, 8-10 cm

Crocusi: Inceput de septembrie-sfarsit de noiembrie, 3-5 cm

Bulbi mici precum ghiocei, aconit de iarna (heleborin), muscari:  Inceput de septembrie-sfarsit de noiembrie, 3-5 cm.

Ingrijire

Plantele cu bulb nu necesita prea multa Ingrijire. Terenul se pastreaza fara buruieni, la nevoie se afaneaza, se iriga. Primavara, cand vor aparea primele cresteri, solul se va imbogati cu fertilizanti organici. Florile ofilite se vor indeparta de pe planta, pentru a pastra un aspect frumos, ingrijit. Aceasta lucrare este recomandata si pentru ca planta sa nu isi foloseasca energia, ci sa o canalizeze spre bulb, care se dezvolta pana la uscarea frunzelor. In aceasta perioada se formeaza mugurii floriferi pentru anul urmator, de aceea planta are nevoie de multe substante nutritive.

Bulbii cu inflorire de primavara devreme se pot planta pe pajisti, peluze, in grupuri, insa  este important de retinut, daca trebuie tunsa iarba si partile verzi ale plantei, care inca nu s-au retras, atunci aceste locuri se evita. Pentru a se crea un cadru impunator, de bogatie florala, se recomanda replantarea bulbilor in fiecare an. Ghioceii se pot lasa in acelasi loc pentru mai multi ani.

Iernarea, pastrarea pe timpul iernii

Bulbii care se planteaza primavara (dalii, gladiole, begonii, cale, cane, frezii etc.) dupa ofilirea florilor, preferabil dupa retragerea totala, dar cel tarziu Inaintea gerurilor puternice, trebuie scosi din sol.

Bulbii care se planteaza toamna (lalele, narcise, zambile, ghiocei, crini, etc.) se pot scoate din pamant deja dupa ofilirea florilor, dar ideal este, sa asteptam retragerea totala.

Important: daca partile verzi nu sunt retrase, nu este voie sa se taie. Recomandat este sa cream conditiile ideale, ca pe timpul pastrarii aceste parti sa se retraga.

Conditii de pastrare: loc ferit de ger, racoros, cu umiditatea atmosferica medie si Intunecat. Bulbii se pun In nisip umed, dar nu ud, In asa fel Incat partile neretrase verzi, sa nu se suprapuna, pentru ca astfel se pot Imbacsi si creeaza conditii optime dezvoltarii diferitelor ciuperci. Retragerea se poate accelera, daca Insiram bulbii, larg, Intr-un  loc cald, uscat, bine aerat (de ex. pod), pentru 1-2 saptamani.

Bulbii plantati In jardiniere necesita Ingrijiri speciale, fiindca solul din jur este putin, acesta poate Ingheta foarte usor. Metoda practica este sa pastram aceste jardiniere langa casa, sa le acoperim cu materiale izolatoare (de ex. paturi  de protectie Impotriva gerului, paie).

Unele soiuri, cum ar fi crini, montbretia, piciorul cocosului necesita protejare pe timpul iernii, daca sunt lasate sa ierneze In exterior. Recomandarea este sa se acopere In straturi: primul strat din compost, apoi rumegus sau aschii de lemn. Cand apar primele varfuri de frunze, rumegusul se Indeparteaza.

Pentru informatii suplimentare  abonati-va gratuit la newsletter-ul Covera  aici .

Mai multe detalii despre ingrijirea bulbilor gasiti aici.

Specificatii

Metoda de Insamantare(sadire) - Semanare directa
Tip sol - Orice tip de sol de gradina
Tip floare - Lacramioare
Ambalaj - 0-1 kg
Expunere Soare - Locuri insorite
Culoare - Galben
Tip produs - Bulbi flori

Review-uri

Adauga un review

Momentan nu exista nici un review la acest produs !

Momentan, nu puteti plasa comenzi pe site. Pentru orice intrebari, va rugam sa ne scrieti la comenzi@covera.ro Va multumim.