• Seminte arbusti Catina Ascola, 10 buc
  • Seminte arbusti Catina Ascola, 10 buc

Seminte arbusti Catina Ascola, 10 buc

  • 1600 lei
  • Pret cu TVA inclus / Cod: COV5465
  • Produsul este Stoc Indisponibil / Greutate 0,01 Kg

Descriere Seminte arbusti Catina Ascola, 10 buc

Beneficii client:

-acest arbust se planteaza foarte usor si este foarte usor de intretinut

-este rezistent la boli si daunatori, nu necesita aplicarea unui numar mare de tratamente, aducand astfel, beneficii economice

-se preteaza la majoritatea tipurilor de sol

-contine o cantitate foarte mare de vitamina C, fiind benefica sanatatii omului

Avantaje produs:

-este un arbust rezistent la seceta si ger

-cătina este rezistentă la capriciile vremii şi răspunde bine la tehnologia de cultură

-se prezintă ca un arbust tufos, extrem de rezistent în egală măsură la ger şi la secetă. Iubeşte lumina directă a soarelui, şi nu creşte în zone semiumbroase sau acoperite

Descriere:

Catina, sau "ginsengul romanesc" contine cea mai mare cantitate de vitamina C, mai mult decat macesul si de zece ori mai mult decat citricele. Catina poate fi si cel mai bun vaccin antigripal.

Cătina este rezistentă la capriciile vremii şi răspunde bine la tehnologia de cultură. Este important însă ca plantele să fie irigate.

Din punct de vedere taxonomic, cătina face parte din ordinul Rosales, familia Eleagnaceae, specia Hippophae rhamnoides.

Se prezintă ca un arbust tufos, extrem de rezistent în egală măsură la ger şi la secetă. Iubeşte lumina directă a soarelui, şi nu creşte în zone semiumbroase sau acoperite.

Atinge în medie înălţimea de 1,5 - 4 metri, dar în condiţii optime de mediu poate atinge şi 8 metri. Când clima zonei geografice unde creşte este totuşi prea aspră, cătina se adaptează la acest factor extern devenind un arbust târâtor.

Înfloreşte în lunile martie-aprilie, depinde de temperatură. Fructifică anual, însă abundent doar după vârsta de 4-5 ani, şi atunci o dată la doi ani.

Planta creşte în flora spontană a Eurasiei, cu optimul de adaptare ecologică şi centrul distribuţiei în Asia Centrală, unde se întâlneşte mai ales în zonele montane. Dacă în Asia ocupă un areal imens, partea din Europa unde este răspândită contă într-o prelungire minusculă.

Mod de plantare:

Puietii de catina se planteaza toamna sau primavara foarte devreme. Gropile trebuie sa aiba 60 de centimetri adancime si aproximativ 60 latime, pentru a permite radacinilor sa se dezvolte.

Inainte de a fi plantati, puietii de catina trebuie sa treaca prin procesul de mocirlire. Acesta implica amestecul de substante hranitoare pentru planta: balega de vaca, argila, apa si pamant galben. Toate acestea se amesteca si se adauga la radacina puietelui de catina.

Abia cand groapa este pregatita, se transfera puietii din mocirla in solul fertil.

Catina nu este un arbust pretentios la temperaturile de afara. Rezista pana la temperaturi de -35 de grade Celsius sau la temperaturi caniculare, de pana la +45 de grade Celsius.

Ca sa se dezvolte bine si sa ofere un rod bun, catina are nevoie de expunere indelungata la soare, eventual pe parcursul intregii zile.

In ceea ce priveste solul, acesta trebuie mentinut curat, fara buruieni, cel putin in primul an de la plantare, pentru a permite radacinilor sa se prinda bine. Potrivit specialistilor, orice sol este prielnic pentru catina, de la prundisuri, la cernoziomuri si soluri brun-roscate.

Fertilizarea solului nu este necesara, decat daca solul este sarac, iar plantele se dezvolta foarte greu.


Pentru informatii suplimentare sunati la 0741 144 177 sau abonati-va gratuit la newsletter-ul Covera aici. 

Specificatii

Metoda de Insamantare(sadire) - Semanare directa sau rasad
Perioada sadire - Primavara
Tip sol - Sol bogat in elemente nutritive
Ambalaj - 0-1 kg
Culoare Fruct - Galben
Tip produs - Seminte Morcov

Review-uri

Adauga un review

Momentan nu exista nici un review la acest produs !

Momentan, nu puteti plasa comenzi pe site. Pentru orice intrebari, va rugam sa ne scrieti la comenzi@covera.ro Va multumim.