• ARBUST POLENIZARE CATINA
  • ARBUST POLENIZARE CATINA

ARBUST POLENIZARE CATINA

  • 4650 lei
  • Pret cu TVA inclus / Cod: COV7379
  • Produsul este Stoc Indisponibil / Greutate 0,20 Kg

Descriere ARBUST POLENIZARE CATINA

Beneficii client:

-acest arbust se planteaza foarte usor si este foarte usor de intretinut

-este rezistent la boli si daunatori, nu necesita aplicarea unui numar mare de tratamente, aducand astfel, beneficii economice

-se preteaza la majoritatea tipurilor de sol

-contine o cantitate foarte mare de vitamina C, fiind benefica sanatatii omului

Avantaje produs:

-este o plantă dioică - din acest motiv este nevoie plantarea a două exemplare pentru a obține fructe, anemofilă, nepretenţioasă la sol, rezistentă la secetă

-un exemplar polenizator este capabil să polenizeze 8-10 productive

-este perfect rezistent la ger, preferă locurile însorite şi sol afânat

-este recunoscută ca şi plantă medicinală deoarece apără şi întăreşte sistemul imunitar

Descriere:

Este o plantă dioică - din acest motiv este nevoie plantarea a două exemplare pentru a obține fructe, anemofilă, nepretenţioasă la sol, rezistentă la secetă. Un exemplar polenizator este capabil să polenizeze 8-10 productive. Este perfect rezistent la ger, preferă locurile însorite şi sol afânat. Boabele sunt sănătoase, foarte bogate în vitaminele C şi E. Este recunoscută ca şi plantă medicinală deoarece apără şi întăreşte sistemul imunitar. Are efecte benefice în tratarea diferitelor boli. Distanţa de plantare: 2 – 2,5 m. 

Mod de plantare:

Cătina este rezistentă la temperaturi scăzute de până la -40⁰C și insolații puternice de 40⁰C. Preferă expozițiile însorite, păstrată la umbră planta tânără poate pierii. Exemplare mature sunt rezistente la secetă și la excesele temporare de apă. Nu are pretenții față de sol. 

Solul se menține curat de buruieni. Fertilizarea necesită a avea loc doar în condiții de soluri foarte sărace. Pe solurile fertile este doar la plantare se folosește o doză reduse de îngrășământ.

Tăierile de formare: se alege un ax și 3-5 ramuri laterale, care se scurtează la 1/3 sau ½ în funcție de vigoarea de creștere. În anii II și III se urmărește garnisirea axului din 30 în 30 cm.

Tăierile de fructificare: cătina intră pe rod din anul II sau IV. Tăierile de fructificare se execută toamna sau primăvara. Se vor executa tăieri de rărire în zonele mai puțin luminate. O parte din formațiunile de rod se elimină de la bază, iar altă parte se taie în cepi de 1-1,5 cm. Din lăstarii care se vor forma pe cepi se aleg cei mai viguroși și bine plasat care va înlocui formațiunea de rod care a fructificate anul precedent.

Cătina este o plantă dioică, din acest motiv este nevoie plantarea a două exemplare pentru a obține fructe. Un exemplar polenizator (masculin) este sufiecient pentru a poleniza 9 exemplare productive (femele). Polenizarea se face cu ajutorul vântului. 


Pentru informatii suplimentare sunati la 0741 144 177 sau abonati-va gratuit la newsletter-ul Covera aici.

Specificatii

Metoda de Insamantare(sadire) - Semanare directa
Tip sol - Orice tip de sol de gradina
Greutate la maturitate - 200 g
Tip produs - Arbust

Review-uri

Adauga un review

Momentan nu exista nici un review la acest produs !

Momentan, nu puteti plasa comenzi pe site. Pentru orice intrebari, va rugam sa ne scrieti la comenzi@covera.ro Va multumim.