• Arbust fructifer Mur Thorn Free de provenienta Nord - Americana 40 cm

Arbust fructifer Mur Thorn Free de provenienta Nord - Americana 40 cm

  • 1755 lei
  • Pret cu TVA inclus / Cod: COV16021
  • Produsul este Stoc Indisponibil / Greutate 0,50 Kg

Descriere Arbust fructifer Mur Thorn Free de provenienta Nord - Americana 40 cm

Beneficii client:

-se planteaza si se intretine usor

-este un arbust rezistent la boli si daunatori, nu necesita efectuarea unui numar mare de tratamente, aducand astfel, beneficii economice

-se preteaza la majoritatea tipurilor de sol

Avantaje produs:

-murele se inmultesc la fel ca zmeura, prin radacini, prin butasi, sau prin ingroparea unei portiuni scurte de lastar in pamant

-fructele de mur, sunt foarte gustoase şi se savureaza proaspete când sunt coapte (negre şi puţin moi)

-in natura murele se inmultesc foarte des

Descriere:

Murul Thorn Free de provenienta  Nord-Americana este folosit in plantatiile intensive , fiind un soi mediu-târziu, fără ţepi. Fructele sunt de mărime mijlocie sau mare, au culoare neagră, lucioasă. Sunt zemoase, potrivit de bogate în arome. Sunt bune atât consumate proaspete cât şi pentru prelucrare, congelare. Are o productivitate foarte mare.

Lăstarii murului Thorn Free sunt înalți de 1–3 m, cu tulpina arcuită, deseori târâtoare, acoperită de ghimpi drepți sau recurbați. Frunzele sunt palmat-compuse, cu marginile neregulate, cu nervuri păroase și proeminente pe fața interioară. Florile sunt albe sau roze, dispuse corimbifer, și se deschid în lunile iunie-august.

Murul Thorn Free de provenienta Nord - Americana are fructele cărnoase, compuse, roșii și acrișoare la început, negre și dulci când sunt coapte.

Se întâlnește la marginea pădurilor, în poieni, în tufișuri, în lunci și de-alungul apelor curgătoare, în zone deluroase din Europa, Orientul Mijlociu, Africa de Nord și America de Nord.

Este una dintre cele mai vechi plante medicinale cu originea în Orient, mărturiile asupra folosirii ei în medicină datând din vremea lui Hippocrate, secolul al IV-lea î. Hr. În prezent cuprinde peste 100 de specii și peste 1000 de varietăți hibride.

Mod de plantare:

Murii pot fi plantati in orice moment in care sunt latenti, de obicei intre 1 noiembrie – 15 martie. In cazul in care se apeleaza la plantarea de toamna, un mulci asezat la baza plantei, poate reduce ranirea in timpul iernii. Se mai pot planta butasi de radacina, care se ingroapa la o adancime de 3-4 cm. Dupa ce se planteaza, se batatoreste solul bine la radacina, si se uda cu apa din abundenta. 


Pentru informatii suplimentare sunati la 0741 144 177 sau abonati-va gratuit la newsletter-ul Covera aici. 

Specificatii

Metoda de Insamantare(sadire) - Semanare directa
Perioada sadire - Primavara
Tip sol - Orice tip de sol de gradina
Cantitate - 1 kg
Perioada recoltare - Vara
Greutate la maturitate - 3 - 4 g
Culoare Fruct - Negru
Tip produs - Arbust

Review-uri

Adauga un review

traian

+0 -0
  • traian
  • 31-12-2015 / 18:03
  • Rating:

vedeti ca in poza mare sunt dude:P. Murele nu se rup cu codita:)

Adauga un review
Momentan, nu puteti plasa comenzi pe site. Pentru orice intrebari, va rugam sa ne scrieti la comenzi@covera.ro Va multumim.