Thuja Orientalis, 80/100 cm, ghiveci, aclimatizat in Romania

  • 3145 lei
  • Pret cu TVA inclus / Cod: COV12454
  • Produsul este Stoc Indisponibil / Greutate 3,00 Kg

Descriere Thuja Orientalis, 80/100 cm, ghiveci, aclimatizat in Romania

Thuja apartine familiei Cupressaceae, In America se numeste Arborvitae, de la latinescul Arborele vietii.

Thuja orientalis (Platycladus orientalis), un arbore sau arbust cu o inaltime de la 1 la 8 m, ce poate ajunge pana la 20 de m, cu ramurile usor apaltizate, dispuse pe acelasi plan, formand structuri de evantai dispuse vertical sau oblic. 

Are o crestere destul de rapida, in mod obisnuit ajungand la o inaltime de 10-15 m. Trunchiul sau este drept, avand o terminatie piramidala sau alungita, sub forma de flacara.

Frunzele sunt mici, foarte dese, ca niste aschii, foarte asemanatoare cu cele de chiparos. Au culoarea verde inchis, devenind usor maronii in timpul iernii.

Aceste conifere sunt mult utilizate in gradini, fie ca exemplare singulare fie pentru formarea unui grad viu impenetrabil, cu rol important de protectie. Este unul dintre coniferele privilegiate, fiind extrem de decorativ, indiferent unde este amplasat. Este preferat si pentru faptul ca poate sa i se atrubuie forme diferite prin simpla tundere a coroanei sale.

Nu este pretenĊ£ios la sol, dar trebuie udat sistematic. Nu suporta excesul de apa.

Se planteaza intr-un pamant bogat, moale, profund si foarte bine drenat. Se teme de stagnarile hidrice, motiv pentru care este bine sa se amestece nisip in pamantul in care se asaza planta.

Toamna si primavara  se introduce la baza plantei ingrasamant organic matur sau ingrasamant granulat cu cedare lenta. Se poate dezvolta bine si in terenuri argiloase, demonstrand ca nu are probleme nici in terenuri destul de sarace.

Specificatii

Review-uri

Adauga un review

sebastian

+0 -0
  • sebastian
  • 23-04-2018 / 20:53
  • Rating:

se poate planta in ghiveci? Eu am curte pavata. multumesc

Anastasia Toader

+1 -0
  • Anastasia Toader
  • 26-08-2014 / 16:33
  • Rating:

Se intretin foarte usor acesti tuja, am luat si eu de la voi anul trecut, anul asta voi completa spatiile pentru ca i-am plantat la distante prea mari si vreau sa fac gard in asa fel incat sa nu se vada prin el

Adauga un review
Momentan, nu puteti plasa comenzi pe site. Pentru orice intrebari, va rugam sa ne scrieti la comenzi@covera.ro Va multumim.