• Arbore Mesteacan argintiu (Betula pendula), grosimea tulpina 7 cm

Arbore Mesteacan argintiu (Betula pendula), grosimea tulpina 7 cm

  • 6653 lei
  • Pret cu TVA inclus / Cod: COV5332
  • Produsul este Stoc Indisponibil / Greutate 2,00 Kg

Descriere Arbore Mesteacan argintiu (Betula pendula), grosimea tulpina 7 cm

Copac cu inaltimea de 1,5 m, grosimea tulpinei 7cm. 

Coaja alba caracteristica contine multe rasini  si are un pigment care da numele soiului .Frunzele sunt simple si pot fi dintate sau lobate,au vinisoare ca o pana cu codita. Apar in perechi ,formeaza mici tulpinite laterale care se vor transforma in crengi.

Florile sunt:flori femele,flori mascule, separat. Se dechid in acelasi timp sau cu putin timp inainte de aparitia frunzelor formate din grupuri de cate trei flori femele,matisori.Matisorii femeli la maturitate cad si lasa loc semintelor.Se formeaza in toamna si stau peste iarna acoperiti de o coaja fina rezistenta.Solzii matisorilor sunt la maturitate ovali, rotunjiti la capat, maro inchis, la mijloc galben sau oranj. 

Folosire:sucul, coaja, frunzele, lemnul, crengutele si radacinile sunt folosite pentru materiale de constructie, tobe, tratamente medicale, uleiuri.Lemnul de mesteacan este folosit in industria hartiei. Extractul de mesteacan se foloseste pentru aroma sau ca ulei in industria marochinariei, in industria cosmeticelor la producerea sapunului si a samponului.Ceaiul de frunze de mesteacan este diuretic.Ca lemn de foc este foarte pretuit datorita indicelui caloric mare per unitatea de greutate si volum.Sucul de mesteacan natural se regaseste in bauturi ca sirop de mesteacan, bere, diverse bauturi alcoolice. Din lemn de mesteacan se produc scobitori de calitate. 

Specificatii

Metoda de Insamantare(sadire) - Semanare directa
Perioada sadire - Primavara, Toamna
Tip sol - Orice tip de sol de gradina
Ambalaj - 0-1 kg
Tip produs - Arbore

Review-uri

Adauga un review

Momentan nu exista nici un review la acest produs !

Momentan, nu puteti plasa comenzi pe site. Pentru orice intrebari, va rugam sa ne scrieti la comenzi@covera.ro Va multumim.