Tratament Seminte SAVAGE 5 FS Makhteshim Agan 1L

  • 7300 lei
  • Pret cu TVA inclus / Cod: COV5268
  • Produsul este Stoc Indisponibil / Greutate 1,00 Kg

Descriere Tratament Seminte SAVAGE 5 FS Makhteshim Agan 1L

MOD DE ACŢIUNE

SAVAGE 5 FS este un fungicid complex pentru tratamentul seminţelor de cereale pe bază de tebuconazol (grupa triazolilor) şi imazalil (grupa imidazolilor) care prin acţiunea sa sistemică protejează seminţele contra celor mai păgubitoare boli transmise prin sămanţă.

Tebuconazolul acţionează prin inhibarea pe două căi a biosintezei ergosterolului prin pereţii celulari ai organismelor ţintă şi acţionează foarte bine contra mălurilor şi fuzariozei.

Imazalilul are tot acţiune sistemică şi se absoarbe prin rădăcini, realizand o protecţie a plantelor mai ales impotriva ciupercilor fitopatogene gen Pyrenophora şi Ustilago (ntlnite mai ales la orz). in plus, imazalilul asigură o combatere eficientă şi a unor patogeni rezistenţi la alte clase de substanţe active.

Odată absorbit in plantă, produsul se translocă acropetal cu curentul de transpiraţie, protejand astfel tinerele plante de instalarea infecţiilor fitopatogene şi determinand o creştere mai viguroasă a acestora. Acţiunea sistemică se manifestă atat asupra patogenilor localizaţi pe sămanţă cat şi a celor din interiorul acestora. De asemenea, produsul formează in jurul seminţelor tratate o zonă concentrică impregnată cu vapori de substanţă activă care protejează plantele timp de mai multe luni de la semănat.

RECOMANDĂRI DE APLICARE

Tratamentul cu SAVAGE 5 FS se recomandă mai ales la sămanţa de orz, cultura mult mai susceptibilă la atacul de sfaşiere şi tăciune zburător. Fiind un produs lichid, se aplică mult mai uşor cu maşini speciale de tratat sămanţa care asigură o calitate foarte bună a tratamentului. Produsul aderă foarte bine la suprafaţa seminţelor şi nu face praf. in funcţie de caracteristicile tehnice ale maşinii de tratat şi de calitatea seminţei, la tratamentul cu SAVAGE 5 FS se poate adăuga apă in proporţie de 1:5 pană la 1:6 (produs:apă), avand grijă să se evite umectarea prea tare a seminţelor pentru a preveni declanşarea prematură a germinaţiei.


Specificatii

Ambalaj - 1 l
Concentratie substanta activa - Tebuconazol 2% + Imazalil 3%
Dozaj - 1.5 l/tona
Omologari - Aviz Anul 1995
Nr. Omologare - Omologare 2001
Tipologie plante - Cultura mare
Tip produs - Concentrat emulsionabil

Review-uri

Adauga un review

Momentan nu exista nici un review la acest produs !

Momentan, nu puteti plasa comenzi pe site. Pentru orice intrebari, va rugam sa ne scrieti la comenzi@covera.ro Va multumim.