Tratament Seminte PRESTIGE 290 FS Bayer CropScience 1L

  • 29921 lei
  • Pret cu TVA inclus / Cod: COV9340
  • Produsul este Stoc Indisponibil / Greutate 0,10 Kg

Descriere Tratament Seminte PRESTIGE 290 FS Bayer CropScience 1L

Modul de actiune

Prestige are actiune sistemica si in acelasi timp de contact asupra organismelor daunatoare. Imidacloprid, componenta activa insecticida, formeaza in jurul tuberculilor un halou de protectie prin intermediul caruia se 

manifesta actiunea de contact asupra insectelor din sol. Ulterior imidacloprid patrunde n mod sistemic in tuberculi si de aici este distribuit acropetal in partile aeriene ale plantelor, actionand asupra daunatorilor in timpul perioadei de vegetatie. Pencicuron, componenta fungicida, are actiune de contact, prevenind infectiile de rizoctonioza care pot avea ca sursa infectioasa samanta utilizata la plantare sau resturile vegetale incorporate in sol.

Modul de utilizare

Tratamentul se efectueaza cu ajutorul unei instalatii amplasate pe masina de plantat, care pulverizeaza produsul in doza de 0,8 l/t (n amestec cu cca. 

45 l apa) direct pe tuberculi, concomitent cu plantarea lor. Nu sunt recomandate alte metode de aplicare, datorita impreciziei dozarii produsului si neuniformitatii distributiei. Eficacitatea produsului poate fi valorificata la maximum doar in conditiile unei tehnologii de cultura corecte. Prestige nu se va utiliza pe o samanta cu vigoare slaba sau infectata cu diverse ciuperci patogene (Fusarium, Erwinia) si la culturi amplasate pe soluri reci, cu exces de umiditate sau semanate la adancime prea mare.

Prestige are o eficacitate remarcabila asupra gandacului din Colorado si a afidelor. El poate combate acesti daunatori in proportie de 99 - 100%, chiar si la 75-80 zile de la rasarirea culturii. Datorita eficacitatii impotriva afidelor, vectori ai transmiterii virozelor, Prestige contribuie indirect la reducerea 

semnificativa a atacului acestor boli extrem de grave, in special pentru culturile semincere. Prestige este eficace si impotriva viermilor sarma, insa in acest caz durata de protectie a culturii este de cca. 4 saptamani, deci sunt protejati numai tuberculii utilizati la plantare.

Specificatii

Ambalaj - 1 l
Concentratie substanta activa - 1-20%
Dozaj - 0,5 %
Omologari - Aviz Anul 1995
Nr. Omologare - Omologare 1999
Tipologie plante - Legume

Review-uri

Adauga un review

Alexandru Alina

+0 -0
  • Alexandru Alina
  • 05-03-2014 / 16:38
  • Rating:

Buna ziua! Intradevar 100 de ml se dilueaza in 6 l apa, solutie ce va trata 125 de kg de samanta de cartof! Spor la treaba!

Cepes Mihai

+0 -0
  • Cepes Mihai
  • 04-03-2014 / 09:30
  • Rating:

daca 0,8l/t diluat in 40-60litri de apa
100ml.prestige diluat in 6-7litri de apa tratam circa 125-135kg.samanta de cartof astept raspuns MULTUMESC

Adauga un review
Momentan, nu puteti plasa comenzi pe site. Pentru orice intrebari, va rugam sa ne scrieti la comenzi@covera.ro Va multumim.