Erbicid TURBO FLO CHEMICAL INDEPENDENT GROUP SA Bidon 1Lt

  • 10967 lei
  • Pret cu TVA inclus / Cod: COV7462
  • Produsul este Stoc Indisponibil / Greutate 1,00 Kg

Descriere Erbicid TURBO FLO CHEMICAL INDEPENDENT GROUP SA Bidon 1Lt

Descriere:

Erbicid TURBO FLO Bidon 1Lt  este un erbicid sistemic destinat combaterii buruienilor dicotiledonate anuale si perene din culturile de cereale paioase si porumb. Patrunde in planta in cca o ora de la aplicare si actioneaza la nivelul meristemelor de crestere ale buruienilor. Primele simptome apar la circa o zi de la efectuarea tratamentului.

Compozitie si formulare: florasulam 6,26 g/litru + 2,4 D etilhexil ester 300 g/litru. Este formulat sub forma de suspoemulsie.

Principalele avantaje:

- are in compozitie doua substante active cu mecanisme diferite de actiune asupra buruienilor;

- ambele componente active sunt sistemice;

- risc redus de spalare de ploaie datorita patrunderii foarte rapide in planta (1 ora de la aplicare);

- poate fi utilizat si la temperaturi mai scazute (peste 5C);

- spectru foarte larg de buruieni dicotiledonate combatute;

- combate foarte eficient Gallium aparine si Matricaria, chiar si atunci cand acestea sunt in faza avansata de crestere (peste 25 cm inaltime);

- combate samulastra de floarea soarelui si rapita;

- nu are remanenta de lunga durata in sol;

- dupa culturile tratate cu TURBO FLO se poate semana rapita fara nici un fel de restrictii si fara risc de fitotoxicitate;

- poate fi utilizat la toate speciile de cereale paioase (grau de toamna, grau de primavara, orz, orzoaica, ovaz, secara) si la porumb;

- combate cu succes si speciile de buruieni perene ca palamida (Cirsium arvense) si susaiul (Sonchus arvense);

Spectrul de buruieni combatute:

Amaranthus sp., Ambrosia sp., Anthemis sp., Brassica sp., Centaurea cianus, Atriplex sp., Bifora radians, Lamium sp., Descurainia sp., Rumex acetosella, Capsella bursa pastoris, Sonchus arvensis, Chenopodium album, Cirsium arvense, Galium aparine, Matricaria sp., Papaver rhoeas, Polygonum sp., Sonchus sp., Stellaria media, samulastra de floarea soarelui si alte 100 de buruieni cu frunza lata.

Mod de intrebuintare:

1. Grau: 0,4-0,6 l/ha primavara cand cultura de grau este in faza de infratire pana la formarea celui de al 3-lea internod.

2. Porumb: 0,40,6 l/ha postemergent in faza de 4-6 frunze a plantelor de porumb.

La ambele culturi, doza de 0,4 l/ha se utilizeaza cand buruienile sunt pana in faza de 8 frunze, cultura are densitate normala si infestarea este cu specii anuale. Doza de 0,6 l/ha se utilizeaza atunci cand cultura este rara, infestarea dominanta este cu specii perene sau cand speciile anuale au peste 8 frunze in momentul tratarii.

Prepararea solutiei: se agita bine flaconul inainte de intrebuintare si se goleste in rezervorul echipamentului de stropit umplut pe jumatate cu apa. Se porneste sistemul de agitare, dupa care se completeaza rezervorul cu apa. Flaconul gol se clateste de 3 ori pentru a fi siguri ca intreaga cantitate a ajuns in rezervor si pentru ca aceste ambalaje goale sa poata fi colectate si apoi distruse prin sistemul de colectare SCAPA.

Aplicare: erbicidarea se efectueaza cu echipamente terestre si un volum de solutie de 200 - 300 l/ha. Se va evita ca solutia sa ajunga, prin deriva, pe alte culturi decat cele recomandate.

Precautii: TURBO FLO este toxic pentru organismele acvatice, de aceea se va evita ca produsul sau solutia de stropit sa ajunga in apele de suprafata, rauri, canale de irigatii, lacuri, drenuri etc. Solutia rezultata din spalarea echipamentului de stropit se va aplica pe cultura de porumb tratata. Nu se va administra pe alte culturi decat cele recomandate.

Nu este fitotoxic pentru culturile ce urmeaza dupa cultura tratata.

* Produs formulat de Chemical Independent Group sub licenta Dow AgroSciences.


Specificatii

Ambalaj - 0-1 l
Concentratie substanta activa - 41-60%
Dozaj - 0,5 %
Tip cultura - Grau

Review-uri

Adauga un review

Momentan nu exista nici un review la acest produs !

Momentan, nu puteti plasa comenzi pe site. Pentru orice intrebari, va rugam sa ne scrieti la comenzi@covera.ro Va multumim.