Transport gratuit pentru comenzi peste 499 lei Vezi oferta

Erbicid Adengo 465 SC, Bayer Cropscience, 0.2 l

  • 147,53 lei
  • Pret cu TVA inclus
  • Cod: COV3175
Primesti 2 puncte de fidelitate

Descriere Erbicid Adengo 465 SC, Bayer Cropscience, 0.2 l

Adengo 465 SC este un erbicid sistemic, preemergent si postemergent timpuriu pentru combaterea buruienilor dicotiledonate si monocotiledonate anuale din cultura porumbului

Se comercializeaza sub forma de suspensie concentrata.

Substantele active sunt isoxaflutol 225 g/l + tiencarbazon-metil 90 g/l + ciprosulfamide (safener) 150 g/l. Doua substante au o activitate erbicida puternic activa, iar cea de a treia are o activitate safener pentru cultura porumbului.

Isoxaflutol este cel mai puternic erbicid cu actiune reziduala pentru porumb.

Inglobeaza tehnologia unica “Synchronized Weed Control” (controlul sincronizat al buruienilor) care consta in capacitatea de reactivare a substantei in timpul primelor ploi ce urmeaza dupa o perioada fara precipitatii. controland astfel buruienile ce pot rasari in aceasta perioada.

Tiencarbazon-metil, noua componenta activa erbicida de la Bayer, cu spectru de combatere asupra buruienilor graminee si dicotiledonate, contribuie la controlul complementar al unor buruieni (Polygonum spp.) precum si la intarirea actiunii asupra gramineelor.

Safener-ul este un aditiv al produselor erbicide care accelereaza descompunerea in planta de cultura a substantelor cu activitate erbicida facand-o insensibila la actiunea acestora.

Safenerul activeaza o enzima in planta de cultura dar nu si in buruienile graminee care sunt distruse chiar dupa rasarire. Adengo fiind preluat atat de radacini cat si de frunze. Primul semn al eficacitatii consta in albirea plantulei, urmata la scurt timp de distrugerea ei rapida si completa.

Preemergent: 0,35 - 0,4 l/ha. Adengo se utilizeaza in doza de 0,35 l/ha pe soluri cu continut de humus pana la 2,5% si in doza de 0,4 l/ha pe soluri cu continut in humus de 2,5-3,5% si infestare puternica cu buruieni. 

Postemergent timpuriu: 0,3-0,35 l/ha. Doza redusa se utilizeaza pe soluri cu continut redus in humus si infestare slaba, iar doza de 0,35 l/ha se utilizeaza pe soluri cu continut de 2,5-3,5% humus si infestare puternica cu buruieni. Tratamentul se efectueaza pana in faza de 3 frunze ale porumbului si buruieni in faza incipienta de crestere (2-3 frunze).

Volum de solutie: 200 - 400 l/ha. Adengo permite mentinerea solului curat timp de 6-8 saptamani de la aplicare sau pana la prima eventuala lucrare mecanica. La dozele recomandate corespunzator continutului in humus din sol, Adengo 465 SC are o buna selectivitate pentru hibrizii cultivati in prezent in Romania. Pentru loturile de hibridare este necesar avizul furnizorului de samanta. Atentie: produsul se agita in ambalajul sau original inainte de a se turna in rezervorul masinii.

Adengo 465 SC este eficace impotriva majoritatii buruienilor dicotiledonate si monocotiledonate cel mai frecvent intalnite. 

Principalele specii de buruieni dicotiledonate combatute: Amaranthus spp. (stir), Ambrosia spp. (iarba parloagelor), Anthemis arvensis (romanita de camp), Atriplex patula (loboda), Capsella bursa-pastoris (traista ciobanului), Chenopodium spp. (spanac salbatic), Cirsium arvense din samanta (palamida din samanta), Datura spp. (ciumafaie), Galinsoga parviflora (busuioc salbatic), Galium aparine (turita), samulastra de Helianthus annuus (floarea soarelui), Lamium purpureum (sugel puturos), Matricaria spp. (musetel), Plantago major (patlagina mare), Polygonum spp. (ardeiul broastei), Portulaca oleracea (grasita), Sysimbrium officinale (voinicea), Solanum nigrum (zarna), Stelaria media (rocoina), Thlaspi arvense (pungulita).  

Principalele specii de buruieni monocotiledonate combatute: Avena fatua (odos), Digitaria spp. (meisor), Echinochloa spp. (iarba barboasa), Panicum spp. (mei), Setaria spp. (mohor), Sorghum halepense din samanta (costrei din samanta).

Pentru obtinerea unei eficiente maxime la aplicarea preemergenta se recomanda ca solul sa fie fara bulgari, bine arat, aceasta permitand erbicidului o buna impregnare in sol si aplicarea produsului sa se faca imediat dupa semanat, pentru a valorifica umiditatea existenta in stratul superficial de sol. Datorita mobilitatii si reactivarii erbicidului Adengo 465 SC, nu este necesara incorporarea sa. 

In cazul unor infestari foarte puternice cu graminee, in soluri cu continut de humus de peste 3,5%, Adengo 465 SC poate fi utilizat in asociere cu alte erbicide. Pentru recomandarea dozei si a modului de aplicare se vor consulta specialistii firmei Bayer SRL.

Specificatii

Ambalaj - Bidon 0.2 L
Concentratie substanta activa - Isoxaflutol 225 g/l + tiencarbazon-metil 90 g/l + ciprosulfamide (safener) 150 g/l
Dozaj - Preemergent: 0,35 - 0,4 l/ha; Postemergent timpuriu: 0,3-0,35 l/ha.
Omologari - Fisa cu Date de Securitate este elaborata conform Regulamentului (CE) nr.1907/2006, amendat prin Regulamentul (UE) nr. 453/2010.
Nr. Omologare - nr. 1907/2006
Recomandari de compatibilitate ( amestec de produse) - Poate fi folosit si in amestec cu alte produse. Pentru recomandarea dozei si a modului de aplicare se vor consulta specialistii firmei Bayer SRL.
Stadiul culturii la momentul aplicarii - Tratamentul se efectueaza pana in faza de 3 frunze ale porumbului si buruieni in faza incipienta de crestere (2-3 frunze).
Perioada de aplicare - La aplicarea preemergenta se recomanda ca aplicarea produsului sa se faca imediat dupa semanat.
Tip cultura - Porumb
Timp de actiune/acoperire/ protectie - Actioneaza rapid si mentine solul curat timp de 6-8 saptamani de la aplicare

Review-uri

Adauga un review

Momentan nu exista nici un review la acest produs !