Regulator crestere OPTIMUS 175 EC, Adama, 1 l

  • 32316 lei
  • Pret cu TVA inclus / Cod: COV31990
  • Produsul este In Stoc / Greutate 1,00 Kg

Descriere Regulator crestere OPTIMUS 175 EC, Adama, 1 l

Produsul OPTIMUS 175 EC este folosit ca regulator de creștere la culturile de cereale de toamnă (grâu,orz, secară, triticale). 

Substanța activă trinexapac-etil este absorbită în special prin frunze și tulpini, iar absorbția prin rădăcini este relativ limitată. Aceasta este transportată acropetal în plante, mai ales în zonele cu creștere vegetativă rapidă.

Trinexapac-etil inhibă biosinteza giberelinei, ceea ce conduce la reducerea alungirii internodurilor de la bază sau a celor superioare, reducând astfel înălțimea plantelor. 

Aplicarea produsului OPTIMUS 175 EC are ca efect creșterea în diametru a tulpinii, creșterea adâncimii și a puterii de ancorare a rădăcinii, reducând astfel riscul frângerii de la bază a tulpinii.

Datorită formulării sale optimizate, picăturile de OPTIMUS 175 EC își măresc suprafața de contact atunci când ating frunza. Planta tratată preia substanța activă mai eficient, rezultând un necesar mai mic de substanță activă pe hectar.

Emulsia rezultată în urma amestecului cu apă este mai stabilă față de alte formulări.

Utilizarea produsului ajută la o recoltare mai ușoară a cerealelor și la prevenirea căderii plantelor.

Frângerea tulpinilor are loc în fiecare an, uneori afectând 15 - 20% din suprafața de cereale, ducând la pierderi de recoltă și scăderea calității recoltei.

Produsul OPTIMUS 175 EC se aplică în timpul vegetației. 

Tratamentul cu OPTIMUS 175 EC aplicat în stadiile timpurii de dezvoltare (BBCH 20-30, înfrățire) conduce la creșterea coroanei rădăcinilor și previne culcarea plantelor la pământ, în timp ce aplicarea produsului în stadii mai târzii de dezvoltare (BBCH 30-39, începutul împăierii până la apariția frunzei stindard) reduce lungimea părții inferioare a tulpinii.

Este recomandat ca aplicarea tratamentului să nu se facă înainte sau după îngheț, sau dacă temperaturile din timpul zilei sunt prea ridicate. 

OPTIMUS 175 EC este compatibil cu alte produse în tank-mix (fungicide, erbicide, adjuvanți). 

Se aplică un singur tratament cu OPTIMUS 175 EC pe o perioadă de vegetație.

 

AVANTAJELE UTILIZĂRII

  • Cea mai avansată formulare de trinexapac-etil 
  • Efect constant, sigur pentru culturi
  • Asigură o stabilitate crescută a culturilor și reduce riscul frângerii tulpinilor
  • Ușor de folosit și sigur pentru utilizator
  • Asigură profitul fermierului

Specificatii

Ambalaj - 1 l
Concentratie substanta activa - Trinexapac-etil 175 g/l
Dozaj - 0.4-0.8 l/ha

Review-uri

Adauga un review

Momentan nu exista nici un review la acest produs !

Momentan, nu puteti plasa comenzi pe site. Pentru orice intrebari, va rugam sa ne scrieti la comenzi@covera.ro Va multumim.