Ingrasamant foliar MIKROVIT BOR Intermag, Polonia 10L

  • 31965 lei
  • Pret cu TVA inclus / Cod: COV20022
  • Produsul este In Stoc / Greutate 10,00 Kg

Descriere Ingrasamant foliar MIKROVIT BOR Intermag, Polonia 10L

Specificatii:

Ambalaj - Bidon 20 l 

Dozaj - 1-1.5 l/ha-rapita, sfecla de zahar, cartof, 1 l/ha - legume, capsun, pomi, rosii, castraveti, ardei, arbusti, 0.5-1.5 l/ha

Importanţă microelementului bor (В) pentru culturi:

Microelementul bor (В) are un rol important pentru reglarea conţinutului de apă în celulele, reproducerea şi formarea polenului. Carenţă de bor cauzează probleme în metabolismul rapiţei şi culturii de floarea soarelui, moartea vârfului de creştere, unele anomalii. La viţele de vie borul este legat de diviziunea şi creşterea celulelor, formarea florilor, creşterea tubului polenic, intensitatea culorilor, initierea fructului, metabolismul glucidelor, sinteza aminoacizilor, metabolismul hormonului de creştere auxină şi a fenolilor.

 Deficitul de bor se observă cel mai des la solurile acide şi cu conţinut mare de calciu şi/sau magneziu, întrucât calciul este antagonistul borului la asimilarea sa din sol.

 Semnul principal pentru existenţa unei carenţe de bor la rapiţa este înflorirea continuă şi incapabilitatea plantei de a forma seminţe în păstăi. Marginile frunzelor se înroşesc treptat şi în urma acesteia frunzele cad. Carenţa de bor la rapiţa scade rezistenţa plantelor la temperaturi mici şi creşte riscul de îngheţ şi daune în perioadă de iarnă.

 Introducerea molibdenului (Мо) duce la creşterea producţiei de rapiţă în mediu cu 200-300 kg/ha (conform datelor lui HGCA Research Review OS5). Este constatat faptul că aplicarea foliară a molibdenului (Мо) este cea mai eficace în combinaţie cu bor (В).

 Formulare:

Bo-La conţine 150 g/l bor (B) ca bor etanolamină şi 7.5 g/l molibden ca molibdat de sodiu, formulat cu agenţi tamponaţi şi de alăturare pentru stabilitatea soluţiei şi alăturarea eficace pe suprafaţa frunzelor.


Specificatii

Tip sol - Toate tipurile de sol
Ambalaj - 10 l
Dozaj - 1-1.5 l/ha
Compozitie chimica - NPK
Tip cultura - Porumb, Culturi horticole, Vita de vie, Culturi camp

Review-uri

Adauga un review

Momentan nu exista nici un review la acest produs !

Momentan, nu puteti plasa comenzi pe site. Pentru orice intrebari, va rugam sa ne scrieti la comenzi@covera.ro Va multumim.