Aparat masura grad de compactare sol

  • 1.33800 lei
  • Pret cu TVA inclus / Cod: COV16587
  • Produsul este In Stoc / Greutate 3,00 Kg

Descriere Aparat masura grad de compactare sol

Aparat masura grad de compactare sol este un aparat care masoara gradul de compactare al solului si este bazat pe standardul ASAE S313.3.

Acesta este livrat cu 2 tije ascutite: una cu varful subtire (diametru 13 mm) pentru folosirea in solul tare si una cu varful gros (diametru 19 mm) pentru folosirea in solul moale. 

Cadranul are 2 scale (cate una pentru fiecare tip de tija) care sunt calibrate in pounds/inci a bazei varfului conic al tijei. 

Cadranul are scalele colorate pentru referinta:

-verde (0 200 psi) conditii bune de crestere;

-galben (200 300 psi) conditii acceptabile de crestere;

-rosu (300 psi si peste) conditii nefavorabile de crestere.

Cel mai bun moment pentru utilizarea testerului este primavara inainte de a ara solul. Solul ar trebui sa aiba un continut bun de umiditate deoarece gradul de umiditate si textura solului vor afecta citirea testerului.

Este bine sa comparati citirile aceluiasi tip de sol si cu acelasi grad de umiditate. Verificati un rand de langa marginea terenului (zona necultivata) si apoi verificati suprafata campului pentru comparare. Trebuiesc efectuate mai multe teste intr-un camp pentru a avea o citire mai exacta.

Testerul va va ajuta sa determinati existenta unui strat compact si daca acesta exista, adancimea lui. Dupa ce ati arat, testerul va determina adancimea la care ati lucrat solul si daca operatiunea mecanica a rezolvat problema.

Review-uri

Adauga un review

Momentan nu exista nici un review la acest produs !

Momentan, nu puteti plasa comenzi pe site. Pentru orice intrebari, va rugam sa ne scrieti la comenzi@covera.ro Va multumim.