Despre polizoare

Comentarii (0)

Polizorul unghiular
polizor unghiular
Polizorul unghiular este o unealta de mana actionata de un motor electric, un motor cu benzina sau cu aer comprimat, folosita la taierea, prelucrarea si slefuirea diferitelor materiale. Motorul actioneaza un angrenaj, pozitionat intr-un unghi drept fata de axul motorului si la capatul caruia se afla un disc pentru prelucrare sau un disc pentru taiat. Ambele sunt detasabile si pot fi inlocuite cand se uzeaza.
In mod obisnuit polizoarele unghiulare au o aparatoare a discului pentru protectia impotriva resturilor rezultate si un maner lateral pentru ca sa poate fi manipulat cu doua maini.
Polizoarele unghiulare se folosesc atat pentru inlaturarea excesului de material (slefuire, polizare, prelucrare), cat si pentru taiere. Astfel, pentru fiecare tip de operatie si material exista discuri speciale. Dintre acestea cele mai cunoscute si utilizare sunt discurile cu diamant pentru taiere, discurile abrazive, pietrele de polizat, discurile cu perii de sarma si discuri pentru lustruit.
Diferite tipuri de discuri :
disc cu diamant pentru taiat 
disc abraziv
disc pentru lustruire
disc cu perii de sarma
Polizoarele unghiulare sunt unelte destul de intalnire, ele fiind utilizare cu precadere in constructii si in prelucrarea metalului. Pe piata exista o foarte larga varietate de polizoare unghiulare, fiecare cu caracteristicile sale potrivite pentru o anumita lucrare.
Dintre caracteristicile polizorului cele mai importante sunt dimensiunea maxima a discului si puterea motorului. Alte caracteristici importante sunt: modul de alimentare (electric, pneumatic), rpm (numarul de rotatii pe minut) si tipul arborelui de prindere.
Dimensiunile standard pentru discuri sunt 115 mm, 125 mm, 150 mm, 230 mm, iar puterea motorului variaza de la 500 W, pentru polizoarele mici, ce sunt utilizate ocazional, pe langa casa pana la puteri de peste 3000 W, pentru cele din gamele profesionale.
Un polizor unghiular arata in mod normal conform cu urmatoarea imagine:
schema polizor

Comentarii (0)

Comenteaza

Momentan nu exista nici un review la acest articol !

Vorbeste cu gradinarul

Vorbeste cu gradinarul Ai o problema? Vorbeste cu gradinarul nostru si afla solutia.
Momentan, nu puteti plasa comenzi pe site. Pentru orice intrebari, va rugam sa ne scrieti la comenzi@covera.ro Va multumim.