Cum se alege o freza de zapada...

Comentarii (0)

Important in alegerea unei  freze de zapada :
1. Spatiul in care o sa folositi freza este unul ingust sau necesita multe viraje la curatare? Alegeti o freza de zapada cu servodirectie!
2. Pornirea la rece uneori genereaza diverse probleme. Evitati acest lucru alegand o freza cu demaror electric!
3. Orice munca este mai usoara atunci cand conditiile de lucru sunt confortabile. Pentru vremea rece din timpul iernii alegeti un dispozitiv de evacuat zapada cu manere incalzite.
Ce sa aleg : O freza de zapada cu evacuare intr-o treapta sau doua trepte? 
 Diferentele intre cele doua tipuri de freze de zapada sunt esentiale.  Cele cu evacuare intr-o singura treapta au o elice (sfredel) din metal si cauciuc care se invarte foarte repede , atinge pamantul si arunca zapada prin ejector in lateral. Aceasta elice are si rolul de a sparge stratul de zapada si de a-l marunti. Din cauza ca unitatea care preia stratul de zapada este mereu in contact cu pamantul , aceste freze de zapada cu o treapta nu sunt indicate pe suprafete care au pietris pentru ca exista pericolul sa transformati evacuarea zapezii din curte intr-o ploaie de pietre care poate accidenta alti oameni sau pot sparge ferestrele casei. Ele sunt usor de manevrat , recomandabile curtilor mici , locurilor inguste si in general fac fata straturilor de zapada de pana la 20 cm cu zapada afanata. Daca zapada este umeda atunci eficienta si distanta de aruncare vor fi mai mici.  In concluzie frezele intr-o treapta sunt ideale pentru trotuare, cai de acces inguste si pavate. Pentru suprafete nepavate sau pietruite se recomanda frezele in doua trepte.
 Frezele de zapada cu evacuare in doua trepte au o greutate mai mare  decat cele cu o treapta, dar si latimea de lucru este mai mare , cuprinsa intre 60 si 80 cm Acestea au un sfredel metalic care se invarte cu viteza mica si are rolul de a sparge stratul de zapada. Apoi zapada este preluata de o alta elice (care se invarte cu o viteza mare) si aruncata prin ejector.Unitatea care preia zapada poate fi reglata pe inaltime astfel ca freza de zapada se foloseste cu succes si pe suprafetele cu pietris. Aceste freze pot evacua zapada umeda si straturi inalte de omat de pana la 60-70 cm. Avand greutati considerabile , acestea sunt autopropulsate astfel incat dvs. nu trebuie decat sa le ghidati directia. Viteza de deplasare este reglabila atat inainte cat si inapoi. Ca si la cele intr-o treapta pornirea se face cu un demaror manual cu snur, in unele cazuri sunt prevazute si cu un starter electric . Anvelopele late si cu profil adanc le fac sa intainteze cu usurinta prin zapada. Aceste freze mai mari sunt ideale pentru parcari, curti largi , cai de acces catre casele din statiunile montane si in general pentru locuri unde ninge abundent.    
 Dupa ce v-ati hotarat asupra tipului de freza de zapada , trebuie sa va ganditi ce latime de lucru v-ar fi potrivita. Pentru asta trebuie sa luati in considerare urmatoarele aspecte : spatiul necesar pentru depozitarea utilajului va fi mai mare in cazul unei freze cu latimea de 80 cm decat in cazul uneia de 60 cm , si de asemenea manevrabilitatea in lucru este mai dificila in cazul celei cu latime mare de colectare a zapezii
 Atunci cand doriti sa va alegeti o freza de zapada trebuie sa luati in calcul suprafata dorita pentru curatare si, in acelasi timp, caracteristicile zapezii din zona in care locuiti. In timp ce suprafetele mici, acoperite cu zapada uscata, necesita o putere redusa de evacurare a zapezii, suprafetele mari, acoperite cu zapada profunda si grea, au nevoie de un dizpozitiv cu un motor puternic si o latime mare de lucru. In acest fel o sa economisiti timp, iar munca dumneavoastra va fi mult mai usoara.

Comentarii (0)

Comenteaza

Momentan nu exista nici un review la acest articol !

Vorbeste cu gradinarul

Vorbeste cu gradinarul Ai o problema? Vorbeste cu gradinarul nostru si afla solutia.
Momentan, nu puteti plasa comenzi pe site. Pentru orice intrebari, va rugam sa ne scrieti la comenzi@covera.ro Va multumim.