Calendarul Gradinarului-Noiembrie

Comentarii (0)

Noiembrie

Balcoane si terase

Din aceasta perioada plantele din balcoane si terase trebuie udate moderat. Plantele in hardau trebuie mutate in camerele unde vor sta peste iarna. Atentie! Cu cat este mai intunecata incaperea de iernat, cu atat trebuie udat mai putin.

Gradini ornamentale

In noiembrie inca mai pot fi plantati trandafiri, foioase si arbusti. Plantele permanent verzi se uda in zilele fara ger. Faceti pachet gazoanele decorative. Tundeti arbustii pana la sol.

Trandafirii trebuie protejati contra gerului prin prasire.

Atentie! Atunci cand vremea este geroasa, gazonul nu trebuie calcat. In urmele de pasi se poate aduna apa care duce la ofilirea ierbii.

Gradini de legume si zarzavat

Pentru plantele cu rezistenta moderata la ger cum sunt spanacul, telina si varza chinezeasca s-a incheiat vremea recoltatului. Rezistenta la iarna a prazului si a verzei rosii difera dupa soi. Salata si varza creata sunt in general rezistente pe timp de iarna. Legumele care vor fi depozitate trebuie culese numai in zilele uscate si depozitate intr-un loc racoros si uscat pentru a-si pastra mai mult timp prospetimea.

In aceasta perioada, se pot semana in sera laptuci, ridichi si ridichi mari.

Livezi

La mijlocul lui noiembrie se incheie perioada de plantare pentru pomii fructiferi. Soiurile tarzii de fructe trebuie culese la timp, inainte sa vina un ger puternic. Atunci cand se depoziteaza, fructele lovite sau stricate trebuie separate de cele bune. Fructele si legumele nu se depoziteaza in aceeasi incapere!

Comentarii (0)

Comenteaza

Momentan nu exista nici un review la acest articol !

Vorbeste cu gradinarul

Vorbeste cu gradinarul Ai o problema? Vorbeste cu gradinarul nostru si afla solutia.
Momentan, nu puteti plasa comenzi pe site. Pentru orice intrebari, va rugam sa ne scrieti la comenzi@covera.ro Va multumim.