Calendarul Gradinarului-Februarie

Comentarii (0)

Februarie

Balcoane si terase

In zilele blande de iarna, plantele tinute in loc inchis peste iarna trebuie bine aerisite. Verificati daca acestea au asigurata suficienta umiditate si daca nu au daunatori sau boli de combatut. Tulpinile lungi si subtiri care incep sa inmugureasca trebuie sa le tundeti pentru ca acestea sa isi pastreze forma.

Gradini ornamentale

In aceasta luna, daca nu s-a format un strat gros de zapada, incepeti pregatirile pentru sezonul urmator.

In cazul in care solul nu este inghetat trebuie udate coniferele si rododendronul. Daca nu sunt bine udate, frunzele coniferelor se roluiesc.

Plantele cu radacini adanci trebuie fertilizate, astfel incat substantele nutritive sa ajunga in timp util la radacinile crescute in adancime. In zilele fara ger, trebuie tunsi pana la sol arbustii care infloresc vara si toamna. Cei care infloresc primavara se tund dupa prima inflorire.

In aceasta luna, intre arbusti trebuie asternut ingrasamant.

In cazul in care solul nu este inghetat, in timpul pauzei vegetative se planteaza arbustii.

Uscaturile care eventual au protejat trandafirii intr-o zi innorata din noiembrie trebuie indepartate.

Arbustii si trandafirii cataratori trebuie tunsi.

Gradini de legume si zarzavat

Pentru legume si zarzavaturi in aceasta perioada incep primele insamantari in rasaduri. Pentru a le asigura temperatura optima se pregateste un pachet de compost, care trebuie introdus in locasul sapat. Dupa cateva zile se pot face primele insamantari de ridichi, ardei, rosii, broccoli, gulie si salata. In aceasta perioada se pot planta chiar si rasadurile tinere insamantate in ianuarie.

La sfarsitul lunii, daca vremea permite, trebuie sapat solul la adancimea de 5 cm. In zonele cu clima blanda se poate incepe insamantarea de morcovi, ceapa, salata, creson si spanac sub tunel de folie.

In aceasta luna, se lasa la incoltit cartofii timpurii.

Livezi

In cazul in care nu este ger, pomii fructiferi trebuie tunsi. Taieturile ramase de la crengile groase trebuie sa le tratati cu substante de protejare a ranilor.Deoarece solul nu mai este inghetat, in luna februarie se pot planta tufele cu boabe (cu exceptia murelor care trebuie plantate numai in martie!). Tulpinile de coacaze si agrise trebuie scurtate iar in zonele cu clima blanda trebuie tunse murele

Comentarii (0)

Comenteaza

Momentan nu exista nici un review la acest articol !

Vorbeste cu gradinarul

Vorbeste cu gradinarul Ai o problema? Vorbeste cu gradinarul nostru si afla solutia.
Momentan, nu puteti plasa comenzi pe site. Pentru orice intrebari, va rugam sa ne scrieti la comenzi@covera.ro Va multumim.