10 secrete ale gospodinei inventive

Comentarii (0)

Fiecare gospodina are mici secrete cand vine vorba de bucatarie. Mici trucuri care grabesc operatiunile dificile sau care fac mancarea mai gustoasa. La masa, se mai pune intrebarea cum ai facut sa?, iar doamna casei face misterios cu ochiul si spune e secret de familie desi deseori solutiile sunt simple. Iata mai jos asemenea cateva trucuri:

 1. Metoda simpla si eleganta pentru decojirea portocalei

Aceasta metoda este foarte parctica pentru aceia dintre noi care prefer sa nu lupte cu unghiile la  curatatul portocalei. In plus, procesul este simplu iar rezultatul final este mult mai elegant. Cu cateva taieturi de cutit atent calculate, puteti curata portocala fara sa ne murdarim de sucul lipicios si pastrandu-ne manichiura intacta.

In prima etapa, decupati capetele portocalei, apoi taiati cu atentie coaja pe parti opus, avand grija sa nu ajungeti cu cutitul la pulpa fructului. Tot ce va mai ramane de facut este sa desfaceti usor portocala intr-o fasie lunga din care veti culege apoi feliile.

2. Curatarea rapida a usturoiului

Pentru multi dintre noi, curatatul usturoiului poate fi o operatiune migaloasa si dificila, mai ales atunci cand mirosul usturoiul crud ne deranjeaza si ramane impregnat in piele toata ziua.

Exista insa o tehnica amuzanta si foarte eficienta, care grabeste mult procesul. Raspanditi pe tocator cateii de usturoi intr-un singur strat, apoi presati-i bine cu o farfurie sau un bol. Pe urma rasturnati cateii de usturoi intr-o cutie de plastic si scuturati bine continutul. Tot ce va ramane de facut este sa separati cateii curatati de resturi.

3. Pastrarea ierburilor aromatice

Pentru a pastra prospetimea ierburilor aromatice puneti ulei de masline intr-o tavita de cuburi d  gheata si bagati-o la congelator. 

In felul acesta, ierburile nu se ingalbenesc si nu isi pierd calitatile prin inghetare. 

Cuburile astfel obtinute le puteti folosi la salate, paste sau mancare, chiar daca nu mai este sezonul lor.

4. Peste delicios la gratar

Pestele are carnea delicata si din aceasta cauza se lipeste de gratar si se sfarama foarte usor. Pentru a evita asta, puneti direct pe gratar felii de lamaie care vor pastra pestele intreg si il vor face mai aromat. In plus, gratarul se va curata mai usor.

5. Solutia pentru capace incapatanate

Indiferent cat de indemanatice suntem sau cata forta avem, o sa fie mereu un borcan care sa ne dea de furca. Daca nu este nimeni in preajma sa ne dea o mana de ajutor, putem folosi o manusa de cauciuc sau o banda groasa de cauciuc care ne ofera suficienta aderenta petnru a desuruba capacul incapatanat fara prea mare efort.

6. Pentru o salata proaspata mai multa vreme

Salata sau un bol de verdeata pe care va doriti sa le pastrati cateva zile isi pastreaza prospetimea, daca urmati un singur pas simplu. Deasupra vasului pus la frigider plasati un servetel mai gros de hartie ei si dupa aceea acoperiti totul cu folie alimentara de plastic. 

In felul acesta servetelul absoarbe umezeala care ar inmuia frunzele de salata si le-ar grabi alterarea.

In plus, salata trebuie scursa si uscata cat mai bine inainte de a fi bagata in frigider.

7. Lingura de lemn impiedica laptele sa dea in foc

Cu ajutorul unei linguri de lemn puteti lichidul impiedica lichidul care fierbe sa se reverse peste marginile vasului. 

Exista o explicatie stiintifica care arata de ce se intampla asta, dar cea mai simpla este aceea ca lingura plasata peste vas sparge bulele care se ridica la suprafata lichidului in fierbere si absoarbe umezeala. 

Trucul nu functioneaza cu o lingura de metal pentru ca aceasta se incalzeste prea repede.

8. Vin rece, intr-o prezentare interesanta

Atunci cand vreti sa savurati un pahar de vin rece, puteti apela si la alta solutie decat sa il indoiti cu apa pentru a-i reduce temperatura.

Pregatiti din timp boabe de struguri pe care sa le bagati la congelator. Aveti grija sa nu suprapuneti straturile de boabe, pentru ca altfel se vor lipi si nu le veti mai putea desprinde frumos. Odata inghetate, boabele de strugure vor fi tratate ca orice cuburi de gheata care vor asigura temperatura perfecta a bauturii dvs, fara sa o dilueze.

In cazul vinului, chiar si a celui rosu sau negru care se serveste de obicei la temperatura camerei, boabele de strugure in pahar fac licoarea mai savuroasa.

 9. Solutie de curatat naturala, pregatita in casa

Cu ajutorul catorva ingrediente puteti prepara in casa, o solutie de curatat ieftina si sigura. Chiar atunci cand cumparati produse organice, legume sau fructe, este important sa le spalati bine, iar solutia ar trebui sa fie tot naturala, ca sa nu pierdeti scopul din vedere. In multe retete este recomandat ca ingredient principal otetul, dar desi asigura o curatare eficienta,  acesta are un miros patrunzator.

Noi va propunem insa o varianta mult mai delicata din punct de vedere al parfumului.

Faceti rost d eo sticla cu pulverizator, apoi umpleti-o cu o cana de apa, o lingura de suc de lamaie si o lingura de bicarbonat de sodiu. Agitati cu grija petnru ca solutia va fi efervescenta la inceput, apoi folositi cu incredere.

10. Scoaterea simpla a samburilor de cirese

Va doriti o placinta de cirese sau o dulceata, dar scosul samburilor este chinuitor? Stiti ca ati vazut intr-un magazin acel aparat minune de scos samburii, dar nu va mai amintiti exact unde... Nu-i nicio problema! Aveti deja la indemana uneltele necesare pentru a rezolva aceasta problema cat se poate de simplu: o sticla si un betisor. Deasupra gatului sticlei, care trebuie sa fie mai mic decat cireasa sau visina, se plaseaza fructul cu varful in sus (locul in care a fost codita in jos). Tot ce trebuie sa faceti mai departe este sa impingeti samburele in sticla cu un betisor de dimensiunea potrivita.

 Daca aveti asemenea mici secrete si trucuri de dezvaluit, asteptam cu interes comentariile dvs. ;)

Comentarii (0)

Comenteaza

Momentan nu exista nici un review la acest articol !

Vorbeste cu gradinarul

Vorbeste cu gradinarul Ai o problema? Vorbeste cu gradinarul nostru si afla solutia.
Momentan, nu puteti plasa comenzi pe site. Pentru orice intrebari, va rugam sa ne scrieti la comenzi@covera.ro Va multumim.