Cum ne protejam de furnici?

Comentarii (0)

Cum ne protejam de furnici?

Furnicile.

Ocazional, activitățile furnicilor vin n conflict cu oamenii. Un număr de furnici au devenit dăunători, n mod particular cele care au fost transportate accidental dincolo de spațiul lor natural. Furnicile clasificate ca dăunători includ furnica de trotuar, furnica nebună galbenă, furnicile de zahăr, furnica-faraon, furnica-dulgher, furnica argentiniană, furnica de casă parfumată (odorous house ants), furnica de foc importată și furnica de foc europeană. O furnică dăunător, transportată in număr mare de oameni este furnica-faraon, care este nativă din America de Nord, dar s-a răspandit aproape in toată lumea. Furnica-faraon nu poate tolera temperaturi scăzute așa că in climatele reci ea trăiește in casele oamenilor și in alte clădiri ncălzire, ca spitale și fabrici, clădiri de birouri; ea și poate face cuiburi intre foile de hartie. Furnica-dulgher, nativă din America de Sud, trăiește in cherestea in loc de pămant. Odată intrate in casă, ele și fac cuib in structurile de lemn, pe care le găuresc cu mandibulele lor ascuțite.Poate cel mai răspandit dăunător este furnica argentiniană.

Protectie.

Orice suprafata care intra in contact cu mancarea, fructe, sucuri sau orice ar reprezenta o sursa de hrana pentru furnici, trebuie spalata si dezinfectata bine. Mirosul de mancare trebuie si el eliminat. Atunci cand depozitezi mancarea trebuie sa ai grija sa fie cat mai bine sigilata, sau macar sa fie depozitata in frigider, chiar daca nu este nevoie de temperaturi scazute pentru pastrarea ei. Gunoiul menajer, vasele murdare sau firimiturile atrag de asemenea furnicile si trebuie sa ai grija sa nu existe pe o perioada lunga de timp.
Pentru a ne proteja eficient de furnici   gunoiul menajer, vasele murdare sau firimiturile atrag de asemenea furnicile si trebuie sa ai grija sa nu existe pe o perioada lunga de timp. Mancarea animalelor de companie devine iar o problema, in special bolul din care mananca. Acesta e bine sa fie pus intr-un vas mai mic sau o farfurie cu putina apa pentru ca furnicile sa nu poata ajunge la el.
Unele furnici sunt considerate dăunători și din pricina firii adaptative a coloniei de furnici, eliminarea ntregii sale colonii fiind aproape imposibilă. Managementul dăunătorilor este astfel o problemă de controlare a populațiilor locale, n loc de eliminare a ntregii colonii și cele mai multe incercări de control sunt soluții temporare.
Populațiile sunt controlate folosind momeli insecticide, fie in granule, fie in formule lichide. Momeala este adunată de furnici ca mancare și este adusă in cuib, unde otrava este răspandită la alți membri ai coloniei prin trofilaxie.

Speciile cele mai intalnite de furnici

Cum ne protejam de furnica argentinianaCum ne protejam de furnica de casa urat mirositoare
Cm ne protejam de furnica nebunaCum ne protejam de furnica tamplar

Comentarii (0)

Comenteaza

Momentan nu exista nici un review la acest articol !

Vorbeste cu gradinarul

Vorbeste cu gradinarul Ai o problema? Vorbeste cu gradinarul nostru si afla solutia.
Momentan, nu puteti plasa comenzi pe site. Pentru orice intrebari, va rugam sa ne scrieti la comenzi@covera.ro Va multumim.